Во потрага по рехабилитација

Напишано од Метју Ајдл

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

Врвни прашања што треба да ги поставите кога барате рехабилитација

 

Ако барате рехабилитација од зависност, може да бидете преоптоварени од сите опции. Важно е првиот пат да се избере вистинската рехабилитација за да се избегне релапс.

 

Можеби нема да го сфатите тоа, но постојат програми за рехабилитација дизајнирани да третираат различен опсег на клиенти. Сите зависности се единствени и за среќа, програмите за лекување сега се уникатно изработени за да помогнат во лекувањето на луѓето колку што е можно повеќе.

 

Постојат голем број прашања што треба да ги поставите кога барате рехабилитација. Ако не знаете што да прашате пред да изберете рехабилитација, може да направите погрешен избор за лекување.

 

  1. Дали е акредитирана Заедничката комисија за рехабилитација?

Прашувајќи за акредитацијата на заедничката комисија за рехабилитација, ќе научите за нејзините перформанси и прашања поврзани со безбедноста. Треба да изберете рехабилитација која е безбедна и безбедна, а акредитацијата ќе ви даде одредена склоност за тоа колку е безбедна и безбедна. Акредитираната рехабилитација покажува постојана посветеност на квалитетна нега.

 

  1. Како се лекува детоксикацијата?

Не сите рехабилитации нудат домашна детоксикација. Некои од нив обезбедуваат детоксикација надвор од локацијата, додека други ви даваат можност да направите детоксикација под медицински надзор. Треба да дознаете дали рехабилитацијата обезбедува медицински мониторирана детоксикација. Детоксикацијата е често првата фаза на рехабилитација и е од витално значење за да се исправи. Детоксикацијата може да се обезбеди како медицинска помош со 24-часовен надзор.

 

  1. Кои програми/третман се нудат кога се бара рехабилитација

Вашите потреби за рехабилитација се различни од потребите на другите клиенти. Затоа, треба да се осигурате дека програмите обезбедени од рехабилитацијата се усогласуваат со вашата желба. Поминувањето на професионална проценка е првиот чекор за да ве доведе до вистинската програма. Треба да прашате дали рехабилитацијата направи невро-психолошки тест на лице место. Ова ќе открие дали постојат основни проблеми со менталното здравје кои придонесуваат за вашата зависност. Не сите програми ги третираат основните проблеми со менталното здравје. Доколку не се откријат и не се лекуваат, ќе продолжите да страдате од вашите проблеми.

 

  1. Кои активности се нудат?

Еден од одличните аспекти на луксузната рехабилитација се дополнителните активности. Активностите ви овозможуваат да ја подобрите вашата ментална физичка состојба, покрај програмата за терапија на која се наоѓате. Активностите може да вклучуваат пешачење, спорт, вежбање и многу повеќе. Сите активности се дизајнирани да ви помогнат да ги подобрите вашите различни области од нашето ментално и физичко здравје.

 

  1. Каква клиничка терапија се нуди?

Рехабилитација со широк спектар на програми за терапија ви обезбедува различни алатки за да се подобрите. Алатките обезбедени од рехабилитацијата можат да ги решат основните проблеми што се присутни што придонесоа за вашата зависност. Алатките вклучуваат терапија за прифаќање и посветеност (ACT), дијалектичко бихејвиорална терапија (DBT), когнитивно-бихејвиорална терапија (CBT), EMDR (десензибилизација и репроцесирање на движењето на очите) и многу повеќе.

 

  1. Каков е персоналот?

Кога барате рехабилитација, не заборавајте да го направите вашето должно внимание на персоналот. Персоналот на рехабилитација треба да биде способен да работи со сите видови клиенти. Рехабилитантите треба да го разберат менталното здравје на клиентот и проблемите со злоупотреба на супстанции. Повеќето висококвалитетни рехабилитации му обезбедуваат на персоналот високо ниво на образование и искуство. Тие им овозможуваат на членовите на персоналот да обезбедат третман за да ги подобрат вашите шанси за долгорочна трезвеност.

 

Претходно: Дознајте за приватноста во Rehab

Следно: Колку долго е рехабилитацијата

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.