Визии Тинејџерски третман

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Визии за третман на тинејџери

Визии Тинејџерски третман отворена во 2002 година со цел да им помогне на семејствата да бидат повклучени и да го поддржат искуството за лекување на нивните сакани. Visions Teen Treatment е основан од Аманда и Крис Шумов. Двојката вредно работеше со тинејџери кои се борат со истовремени нарушувања и проблеми со менталното здравје веќе две децении.

 

Како центар за третман, Visions Teen Treatment растеше органски со текот на годините, додавајќи дополнителен персонал кога е потребно за да работи со растечката популација на клиенти. Visions Teen Treatment разбира дека работата со адолесценти е сосема поинаква од работата со возрасни. Токму овој фокус помогна да се направи Третманот идеален центар за третман за родителите да ги испраќаат своите деца. Третманот за адолесцентите варира во споредба со работата што се врши со возрасните. Адолесцентите сè уште се развиваат емоционално и еколошки.

 

Можете да очекувате холистички пристап од Vision Teen Treatment. Спроведува дијагностички и психолошки проценки за да ги разбере потребите на секој клиент. Ќе поминете низ мешавина од холистички третмани за време на престојот на Третманот. Плановите за лекување вклучуваат искуствени терапии и модалитети на третман базирани на докази. Може да доживеете дијалектичка терапија на однесување, индивидуална терапија и групна терапија.

 

Визиите добија акредитација од Мешовита комисија и е член на Западната асоцијација на училишта и колеџи (WASC). Терапија, семејна терапија и социјален и емоционален развој.

Како изгледа во Visions Teen Treatment?

Експертскиот тим на Vision може да им помогне на тинејџерите кои страдаат од огромен број на зависности и нарушувања на менталното здравје. Заедно со зависноста, клиентите може да се подложат на терапија за истовремени нарушувања и проблеми со менталното здравје како што се биполарно, нарушувања во исхраната, самоповредување, ПТСН и OCD. Има силен фокус на емоционалниот раст на клиентите, семејните односи и интеракции и психолошкото здравје. Според Visions Teen Treatment, ова се три клучни области во кои мора да се одвива заздравувањето.

 

Поради трите клучни области кои се толку важни за зависноста на клиентот и заздравувањето на менталното здравје, Visions Teen Treatment инсистира дека законскиот старател или член на семејството мора да биде вклучен во процесот на лекување и закрепнување. Старателите и членовите на семејството ја преземаат водечката улога во патувањето за опоравување, давајќи му на адолесцентот знаење дека кога процесот на лекување ќе заврши, животот не мора да се врати на начинот на кој беше порано.

 

Може да се сретнете со алумни ментори во Visions за време на вашиот престој. Менторите на Третманот се поранешни клиенти кои сега се дел од тимот кој им помага на новите жители. Заедно со менторите, ќе ви помогнат терапевти, психијатри, специјалисти за нарушувања во исхраната и имиџ на телото, специјалисти за жалост и траума и диететичари.

 

Жителите се споени со тим од професионалци за лекување. Вашиот тим ќе биде составен од психијатар, лиценциран терапевт за ментално здравје и советник. Има DBT советување и програма од 12 чекори на која жителите се охрабруваат да присуствуваат шест дена во неделата.

 

Ќе поминете пет часа неделно на семејна терапија. Во сабота, семејниот терапевт на Визија води групна сесија со повеќе семејства на теми како што се границите и комуникацијата. Од страна на Третманот се организираат и групни патувања. Постои дневно училиште кое им овозможува на адолесцентите да го продолжат своето школување.

Визии за третман на тинејџери
Визии Тинејџерски третман
Визии поплаки за третман на тинејџери
Визии за третман на тинејџерски трошоци
Визии Тинејџерска рехабилитација
Визии Тинејџерски третман Нарушувања во исхраната

Извршно резиме на Visions Teen Rehab

Visions Teen Treatment Сместување

 

Главниот кампус на Visions Teen Treatment е составен од две згради сместени на 25 хектари недвижен имот во Малибу. Тоа е едно од најубавите места во областа и идеално за тинејџери кои бараат закрепнување. Локациите на Третманот во Мулхоланд и Латиго можат да сместат до десет тинејџери истовремено. Ексклузивноста на Третманот значи дека адолесцентите имаат доволно време да се сретнат со специјалистите на Vision.

 

Зградите на Третманот нудат многу опуштена атмосфера. Има базен за клиентите да се релаксираат кога не се на сесии. Клиентите остануваат во заедничко сместување. Секоја соба е голема по големина. Visions редовно ги мешаат цимерите за да ги спречат клиентите да се чувствуваат премногу удобно со која било личност. Има доволно надворешен простор што им овозможува на жителите да истражуваат малку природата. Има и теретана за вежбање.

 

Жителите остануваат во заедничко сместување. Секоја спална соба е голема и им обезбедува на клиентите доволно простор за движење. Машките и женските жители се чуваат во посебни простории за спиење на Третманот. На клиентите им се обезбедуваат хранливи оброци кои ги подготвуваат готвачите на Третманот. За време на престојот се обезбедуваат грицки, но забранети се слатките и нездравата храна.

Визии Тинејџерски третман Приватност

 

Visions се придржува до државните закони на Калифорнија во врска со приватноста и доверливоста. Клиентите можат да бидат сигурни дека нивните медицински информации ќе се чуваат приватни, а нивниот престој во Visions Teen Treatment дискретен.

 

Модалитети на третман на тинејџери Visions

 

Ќе се подложите на планови за третман кои вклучуваат комбинација на методи на говорна терапија, третмани и лекови. Секој клиент е различен; затоа, жителите имаат свој специјализиран план за лекување. Плановите за лекување се изградени околу вашите потреби, околности и интереси. Жителите исто така можат да земат часови за да ги продолжат своите студии за време на престојот. Семејната компонента на Третманот е еден од најважните аспекти на престојот на жител. Семејната компонента ги охрабрува членовите на семејството да бидат вклучени во планот за лекување на секој жител.

 

Визии за третман на тинејџери

 

Visions има повеќе локации во јужна Калифорнија. Нејзиниот главен кампус е во Малибу. Поставката Malibu на The Treatment нуди прекрасна природна и мирна атмосфера. Станбените објекти се врвни и на клиентите им нудат пријатно чувство со учтивост на големите куќи во кои се наоѓаат Третманите. Клиентите ќе се чувствуваат дома од дома за време на престојот. Резиденцијата во Малибу опфаќа 25 хектари имот.

 

Визии за третман на тинејџерски трошоци

 

Жителите на возраст од 13 до 18 години се добредојдени во Visions Teen Treatment. Типичниот престој е од 45 до 90 дена во зависност од планот за закрепнување и лекување на жител. 45-дневен престој во установата за третман чини 40,500 долари. Цената вклучува различни терапии и третмани, сместување во домот и дневно училиште.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитации за тинејџери

 

Visions Teen Treatment е специјализиран за третман на адолесценти кои страдаат од зависност, проблеми со менталното здравје и истовремени нарушувања. Сеопфатните, поддржувачки програми за третман на тинејџери во домот се идеални за семејства кои се занимаваат со злоупотреба на супстанции и зависност. Сместени во прекрасниот град Малибу, клиентите ќе подлежат на холистички третман за да се повратат од деструктивните проблеми предизвикани од додатоци и проблеми со менталното здравје.

Преглед за рехабилитација на Центарот за третман на адолесценти Visions

Тинејџерски специјализации Visons

 • Зависност од мет
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Зависност од дрога
 • Екстази
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од игри
 • хероин
 • ЛСД, психоделици
 • Марихуана
 • Метамфетамин
 • Опиоиди
 • Третман на алкохолизам
 • Анорексија
 • Булимија
 • Синтетички дроги
 • ПТСР
 • Лекови на рецепт
 • Синтетички дроги
 • Траума

Визии Teen Rehab Facilities

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Плажа
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Исхрана
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • Платени работни места
 • пешачење
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Програма за млади возрасни
 • Базен
 • Приватни или заеднички соби

Центар за третман на адолесценти Visions

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Центарот за третман на адолесценти Visions после нега

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно
Визии поплаки за третман на тинејџери

телефон

+ 1866 750-1146

Веб-страница

Преглед на Центарот за третман на адолесценти Visions

Како центар за третман, Visions Teen Treatment растеше органски со текот на годините, додавајќи дополнителен персонал кога е потребно за да работи со растечката популација на клиенти. Visions Teen Treatment разбира дека работата со адолесценти е сосема поинаква од работата со возрасни.

+ 1 866 750-1446

Центар за третман на адолесценти Visions, телефон

Отворете 24 часа

Центар за третман на адолесценти Visions, Работно време

знаме

Кого го третираме
Млади возрасни
ЛГБТК +

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување
1-12

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.