Куснахт пракса

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Куснахт пракса

Практиката Куснахт

 

Основана во 2007 година, Kusnacht Practice обезбедува навистина индивидуални планови за лекување со цел целосно и трајно закрепнување. Методите на Kusnacht Practice се фокусирани на трајна апстиненција од злоупотреба на супстанции преку решавање на негативните однесувања што доведуваат до зависност.

 

Под стручно раководство, пристапот Kusnacht Practice се фокусира на интегративен и рехабилитативен пристап во третманот на злоупотреба на супстанции, зависност од процеси и истовремени нарушувања на менталното здравје кои се манифестираат во психата на клиентот, вклучително и нарушувања во исхраната.

 

Kusnacht Practice е уникатна установа за третман, каде што професионализмот и приватноста се спојуваат во исклучителни нивоа на медицинска нега кои се прошируваат во обемна програма за последователна нега, и на терен и надвор од него. Клиниката нуди професионална и нарачана нега во најлуксузните средини. Постојано креирање нови терени во сложените услуги за ментално здравје, пионерски на некои од најсеопфатните третмани за зависности во светот.

 

Кога се третира само еден клиент во исто време, не може да се потпреме на ниту еден терапевтски пристап или модалитет за да ги даде посакуваните резултати. Тимот на Куснахт работи на принципот дека ниту еден модалитет сам не може да даде крај на деструктивното зависно однесување. И за таа цел распоредете широк спектар на врвни психотерапевтски методи како што се транскранијална магнетна стимулација, биохемиска реставрација, медитација, внимателност и интензивна терапија.

 

Целиот тим на Kusnacht Practice верува во создавање долгорочно одржливо закрепнување, ставајќи го клиентот во срцето на нивната понуда за третмани од светска класа.

Цена за вежбање Kusnacht

 

Нивоата на инвестиции започнуваат од 400,000 американски долари месечно, во зависност од барањата на поединецот. Надоместоците се подмируваат директно од клиентот и приемот ќе обезбеди целосни писмени понуди на барање.

 

Kusnacht пракса Обнова

 

Kusnacht Practice применува пристап кој е доверлив, дискретен и неосудувачки со цел брзо да се идентификуваат основните трауми и причината за зависноста. Тимот го испитува секој елемент на дисфункционалните модели на однесување за успешно лекување на менталното, физичкото и духовното јас.

 

Практиката Куснахт верува во четирите главни столбови на лекување:

 

 1. Психотерапија
 2. Биомолекуларна реставрација
 3. Комплементарни третмани
 4. Духовно советување.

 

Пред да започнат овие столбови на лекување, клиентите се подложуваат на целосна медицинска детоксикација во безбедна и безбедна околина и оваа програма од светска класа е најефикасна кога е приспособена според потребите на клиентите, во времетраење од 28 до 360 дена.

 

Третман на ментални нарушувања

 

Менталните нарушувања често се тесно поврзани со биохемиски нерамнотежи и проблеми со невротрансмитерите во телото, а Куснахт докажа дека шансите на клиентите да постигнат трајно закрепнување или ремисија може значително да се зголемат ако овие нерамнотежи се излечат со одржлива програма за биомолекуларна реставрација за да се надополнат интензивните епизоди на психотерапевтски породувања.

 

Еден клиент во исто време

 

Kusnacht Practice беше првата рехабилитација која ја измисли фразата „еден клиент во исто време“ и сè уште го прифаќа овој етос и денес. Клиентите секогаш се третираат индивидуално и никогаш во групи. Ова значи дека целиот медицински и тим за поддршка е при рака за само еден клиент специфични барања во секое време.

 

Приеми за вежбање во Куснахт

 

По пристигнувањето, клиентите ќе бидат примени во луксузна партнерска болница за целосен медицински преглед и детоксикација доколку е потребно. Клиентите потоа се преселуваат во една од луксузните приватни резиденции со швајцарска услуга со 5 ѕвезди, со терапевт кој живее 24/7.

Клиничари за пракса во Куснахт

Фотографија на д-р Антоанета Џандуцо, директор на биомолекуларна реставрација, Kusnacht Practice, Швајцарија

д-р Антоанета Џандуцо
Директор на биохемиска реставрација

Фотографија на Даглас Лидел, заменик главен клинички директор, Куснахт пракса

д-р Даглас Лидел
Заменик медицински директор

Практика за рехабилитација Куснахт
Kusnacht пракса славна личност

Професионален преглед на Kusnacht Practice

Kusnacht Practice третира само еден клиент во исто време, со не повеќе од 30 клиенти годишно, што резултира со уникатно внимателна и сјајна средина. Приватни, луксузни и добро уредени резиденции ги прифаќаат клиентите во простор како дом, исполнет со совршен спој на природна светлина и топол, отворен простор.

 

Приватни, луксузни и добро уредени резиденции ги прифаќаат клиентите во простор како дом, исполнет со совршен спој на природна светлина и топол, отворен простор.

 

Сите резиденции вклучуваат внатрешен уреден мебел и прекрасен поглед на Алпите. Алтернативно, клиентите може да одлучат да престојуваат во Долдер Гранд, навистина прекрасен хотел во замок.

 

Како и медицински тим од врвна класа, оваа установа за рехабилитација од светска класа обезбедува широки услуги, вклучително и превоз со шофер и личен батлер/гурман готвач.

 

Третман во пракса Куснахт

 

Терапевтски, тимот во Куснахт се вистински пионери во полето на зависност и закрепнување. Објектот е предводен од главниот клинички директор, поддржан од исклучителен тим кој брзо стана еден од водечките светски власти во областа на био-молекуларната реставрација.

 

Третманот обично трае помеѓу четири и 52 недели и започнува со опсежна целосна медицинска проценка, вклучувајќи лабораториска работа, тест на крвта со целосен спектар, електрокардиограми, бубрежни, коронарни и циркулаторни прегледи, како и ендокрини и ГИ тестови. Психијатриското тестирање е обемно, а холистичките проценки вклучуваат пионерска Bio-R (Биолошко референтно складиште) анализа, којашто гледа длабоко во секвенционирањето на геномот и ги споредува резултатите низ неколку бази на податоци, алатки и онлајн ресурси, за да овозможи многу специфицирани медицински препораки.

 

Програма Куснахт

 

Водечката програма за рехабилитација на Куснахт е изградена врз далекусежен режим на третман од осум часа на ден. Програмата се однесува на секој елемент на човековата функција и благосостојба и вклучува психотерапија, советување, терапија со траума преку EMDR, соматско доживување, CBT, NFB, семејна терапија, работа со внимателност и пристапи во 12 чекори. Иако ова се „основните“ пристапи, многу алтернативни техники како што се r-TMS, исто така се распоредени за да се одржат модалитетите на лекување што е можно пошироки во рамките на индивидуалната средина.

 

Голем приоритет е даден на обучувањето на начинот на живот и исхраната, при што биохемиската реставрација игра клучна улога во велнес програмата за закрепнување Kusnacht Practice.

 

Персоналот на Куснахт

 

За време на престојот во домот на клиентите не помалку од 15 професионалци беспрекорно комуницираат во хармонизиран тим, со оперативна прецизност. Медијалниот тим на Куснахт се состои од водечки лекар, психијатри, психотерапевти, семеен специјалист и советник 24/7.

 

Kusnacht Aftercare

 

Практиката Куснахт нуди „Програма за континуирана грижа“ која вклучува:

 

 • дневни телефонски разговори
 • неделни Skype повици
 • повратни посети
 • лични состаноци

 

Најважниот елемент на дополнителната грижа за Куснахт вклучува водечки советник кој престојува со клиентот по третманот додека клиентот повторно се интегрира во нивните секојдневни рутини. Нема ограничување за времетраењето на менторството и програмата е дизајнирана да се спои во секојдневниот животен стил на клиентите.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Kusnacht Practice е несомнено еден од најдобрите установи за рехабилитација во светот и го запечати своето место во историјата со пионерството на некои од најголемите достигнувања во третманот за злоупотреба на супстанции во последните 100 години.

 

Некои критичари тврдат дека практиката на Куснахт е минато од својот врв; дека повеќе не ја држи круната како најдобра клиника во светот. Тие тврдат дека објектите на новите сопственици на приватен капитал (Капитал36 ФИЗ) ја изгубиле инспирираната визија што некогаш ја проникна оваа преподобна швајцарска институција. Сепак, со нивната посветеност на закрепнувањето, исклучителната локација и луксузните капацитети во кои тимот Најдобра рехабилитација во светот се гордеат што ја прикажуваат Kusnacht Practice во Швајцарија за исклучителни долгорочни резултати и одличен поврат на инвестицијата.

Kusnacht пракса третман специјализации

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност од кокаин
 • Зависност од дрога
 • коцкање цигара
 • Зависност од хероин
 • Зависност од мет
 • Зависност од марихуана
 • Зависност од МДМА
 • Зависност од GHB
 • Секс зависности
 • Чемсекс
 • Нарушувања во исхраната
 • Депресија
 • Двојна дијагноза
 • Злоупотреба на супстанции

Објекти за вежбање во Куснахт

 • салон
 • Тениско игралиште
 • Театар
 • Градини
 • Суд за одбојка
 • Трансфери
 • Пристап до природата
 • Отворено јадење
 • Спа
 • Пешачки патеки
 • Гурмански вечера
 • Интернет пристап
 • Отворен салон
 • Базен
 • Фитнес Центар
 • Бизнис центар, компјутери
 • Градини

Опции за третман за вежбање Kusnacht

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Арт терапија
 • Музичка терапија
 • Био-хемиска реставрација
 • Повторувачка транскранијална магнетна стимулација
 • Терапија со животни
 • Чаир Сатори
 • Молекуларност терапија
 • Психообразование
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија (КБТ)
 • Животни вештини
 • Исхрана
 • Терапија фокусирана на решенија, ориентирана кон цел
 • Терапии со помош на лекови
 • Третман со помош на лекови
 • физиотерапија
 • Когнитивна терапија за однесување (CBT)
 • Терапија фокусирана на решенија и ориентирана кон цел
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија (ДБТ)
 • Терапија со движење на очите (EMDR)
 • Наративна терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Рекреативна терапија
 • Јога
 • Духовност
 • Терапија со коњи
 • Семејно советување
 • Сомантичко искуство
 • Биолошка референтна анализа
 • Групна терапија
 • Духовна грижа
 • Мотивациско интервјуирање и терапија за подобрување (MET)
 • Мотивациско интервјуирање

Kusnacht пракса после нега

 • Амбулантски третман
 • Состаноци за поддршка
 • Тренер за наплата
 • Скрининг на лекови
 • Професионална поддршка за повторно влегување
 • Способност да повикате советник
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Следни сесии (лично)
 • Семејно последователно советување
 • Фитнес сесии
Фотографија на Конрад Хиц, главен клинички директор на Kusnacht Practice Rehab

телефон
+ 41 435 051 443

Куснахт пракса

Kusnacht Practice се наоѓа во шармантниот, романтичен и прекрасен град со исто име во близина на величествениот брег на езерото Цирих во Швајцарија. Клиентите и посетителите на Kusnacht Practice не можат а да не бидат воодушевени од драматичната природна убавина на овој магичен град и неговата прекрасна околина.

Zollikerstrasse 60, 8702 Zollikon, Швајцарија

Куснахт пракса, адреса

+41 44 505 18 03

Kusnacht пракса, Телефон

Отворете 24 часа

Kusnacht Practice, Работно време

Временска прогноза за вежбање Куснахт

Куснахт пракса во печатот

Сместена во близина на швајцарскиот град Куснахт каде основачот на аналитичката психологија Карл Јунг ја засновал својата работа, клиниката стана еден од најскапите центри во светот за лекување на зависности. Познатите личности, врвните светски директори, членовите на кралското семејство и синовите и ќерките на супербогатите плаќаат меѓу… [Кликнете за да прочитате повеќе]

Kusnacht Practice AG третира алкохолизам и зависност од дрога, нарушувања во исхраната, компулсивност при коцкање, секс и љубов, како и интернет принуда. Пристапот на клиниката вклучува еден клиент кој работи еден-на-еден со терапевти осум часа на ден. Меѓународен тим од лекари, терапевти, медицински сестри, советници и други професионалци нуди целосен опсег на третмани за зависности и психијатриски услуги за поединци и нивните семејства. Клиниката, основана во 2011 година, работи во висококвалитетниот сектор и пациентите се главно HNWI и нивните роднини од целиот свет…. [Кликнете за да прочитате повеќе]

Клучни факти за вежбање на Куснахт

знаме

Кого го третираме
Мажите и жените
UHNW
ВИП
Фотографија
Извршен третман

говор-балон

Јазици
англиски
Руската
холандскиот
германски

омилени
кревет

Вработување
Индивидуални

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.