Брегови на спокојство

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на Tranquil Shores Rehab

Tranquil Shores се наоѓа во прекрасниот крајбрежен град Мадеира Бич, Флорида. Рехабилитацијата е специјализирана за лекување на двојна дијагноза, истовремени нарушувања и злоупотреба на супстанции. Tranquil Shores им обезбедува на клиентите високо ниво на грижа. Неговиот персонал за поддршка ви обезбедува сооднос од три до еден клиент-советник. Способноста на Tranquil Shores да им обезбеди на клиентите безбедно опкружување и мал број жители, го прави идеална рехабилитација за да се вратите на нозе.

 

Tranquility Shores, рехабилитацијата со седиште во Флорида ви обезбедува различни програми за лекување. Можете да изберете од овие програми за третман за уникатен, индивидуализиран пакет нега. Ќе најдете стационарна програма за рехабилитација која е совршена за клиенти кои бараат долготраен третман. Tranquility Shores Rehab ги приспособува и ги приспособува своите програми на широк опсег на поединци. Некои од клиентите кои ќе ја искусат уникатната програма за обновување на Tranquility Shores вклучуваат уметници, музичари, спортисти, медицински професионалци, воен персонал и извршни клиенти.

 

Tranquility Shores користи холистички модалитети на третман за да им даде на клиентите најдобра можност да закрепнат. Достапен е голем спектар на терапии како што се КБТ, ДБТ, искуствена терапија, терапија со забрзана резолуција, и мотивационо интервјуирање. Рехабилитацијата користи и алтернативни терапии за лекување. За време на вашиот престој може да се подложите на акупунктура, терапија со тапани, Каи Чи До, Чигонг, јога и масажа.

 

Една од причините зошто клиентите избираат Tranquil Shores е блиската плажа. Плажите со бел песок околу плажата Мадеира нудат свои лековити моќи на клиентите. Рехабилитацијата е повеќе како луксузно одморалиште отколку како установа за лекување. Ќе уживате во тениските терени на рехабилитација, теретана на лице место и базен со солена вода.

Каков е денот на Tranquility Shores?

По пристигнувањето во Tranquility Shores, ќе ја доживеете програмата за детоксикација на рехабилитација. Програмата започнува со лаборатории за крв, генетски тестови и проценка за откривање на какви било нарушувања кои исто така се појавуваат. Клиентите може да се подложат на третман со помош на лекови за да помогнат при повлекување. Должината на програмата за детоксикација ја одредува жителот бидејќи способноста на секое лице да се повлече од дрога и алкохол се разликува.

 

По програмата за детоксикација, влегувате во програмата за лекување која трае минимум 30 дена. Програмата може да трае до 90 дена доколку е потребно. Ќе уживате во 25 часа групна терапија неделно. Вие исто така ќе учествувате во програма за ресурси за поддршка на заедницата. Ова вклучува одење на шопинг храна во локални продавници за храна и подготвување оброци. Клиентите мора сами да перат алишта за време на престојот. Домашните обврски им се даваат на клиентите за да ги нагласат животните вештини.

 

Tranquility Shores користи практики засновани на докази и жителите се среќаваат со своите терапевти најмалку двапати неделно. Советувањето еден-на-еден може да вклучува ЕФТ и терапија со забрзана резолуција. Тие се користат за работа на траума и други истовремени нарушувања. Терапијата со забрзана резолуција може да биде од една до пет сесии и се фокусира на психотерапија со помош на опуштени движења на очите. На клиентите им се даваат лекови кога е потребно за да се олесни процесот на рехабилитација.

 

Се охрабрува семејна терапија од Tranquility Shores. Се предлага клиентите да подлежат на семејна терапија најмалку два часа неделно. Семејствата се подложени на едукација за мотивационо интервју и злоупотреба на супстанции. Превенцијата на релапс се учи за време на семејната терапија за да им се помогне на најблиските да спречат понатамошна злоупотреба на супстанции штом ќе заврши рехабилитацијата.

преглед на рехабилитација на бреговите на мирот
Брегови на спокојство
мирен брег успех
поплаки за рехабилитација на мирни брегови
Осигурување на Tranquility Shores
Поплаки за Tranquility Shores

Извршно резиме на Tranquil Shores Rehab

Сместување во мирни брегови

 

Tranquil Shores може да прими до 24 жители истовремено. Ќе уживате во луксузното сместување кое е специфично за полот. Жителите живеат во станови покрај плажа кои нудат пријатно, домашно чувство. Просториите за живеење и комуналните површини се уредени во бунгалов на плажа. Двајца до тројца жители живеат во стан на плажа во секое време.

 

Рехабилитацијата обезбедува приватни спални соби во повеќето станови со кревети со големина на кралица. Клиентите можат да најдат и двокреветни спални соби на лице место. Собите се со антички оружја и луксузни украси. Становите доаѓаат со кујни што им овозможуваат на клиентите сами да ги подготват оброците.

 

Има двор со базен. Тоа е реси со палми и засенчени двор седишта. Ова е совршена област за одмор и запознавање со сограѓаните. Тениски терени, кошаркарско игралиште и теретана се достапни за жителите да пристапат на лице место.

 

Приватност на мирни брегови

 

Tranquil Shores ги штити информациите за здравјето и третманот на секој клиент. Рехабилитацијата строго ги следи федералните закони за доверливост на медицинските досиеја и упатствата на HIPAA. Сите вработени во Tranquil Shores се обучени да обезбедат приватност на клиентите.

 

Tranquil Shores Rehab Treatment

 

Холистичките модалитети на третман се централниот дел на плановите за третман на Tranquil Shores. Рехабилитацијата ги индивидуализира своите планови за лекување на жителите, осигурувајќи дека ќе добиете специфична помош за вашите потреби. Се користат широк спектар на терапии вклучувајќи КБТ, ДБТ, искуствена терапија, терапија со забрзана резолуција и мотивационо интервјуирање. Клиентите исто така можат да учествуваат во алтернативни терапии и да учествуваат во задолженија за да научат животни вештини.

 

Поставување на мирни брегови

 

Лоциран во Мадеира, Флорида, ќе се наоѓате веднаш во близина на прекрасните плажи со бел песок на крајбрежниот град. Ви е обезбеден имот на плажа кој ви дава можност да ја искусите лековитата природа на океанот.

 

Цена за мирни брегови

 

30-дневен престој во Tranquil Shores чини 22,500 долари. Програмата за третман на рехабилитација може да трае до 90 дена. Првите 60 дена од 90-дневната програма чини 45,000 американски долари (22,500 долари за два сета од 30-дневни програми). Третиот сет од 30 дена е малку поевтин и изнесува 18,000 долари. Tranquil Shores прифаќа некои даватели на осигурување.

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Со својот неверојатен надворешен простор и прекрасните станови покрај плажа, Tranquil Shores е една од најдобрите рехабилитации достапни во Соединетите држави. Тоа не е само прекрасен центар за рехабилитација однадвор без супстанција. Tranquil Shores им нуди на клиентите високо оценети услуги за третман и посветен персонал. Неговиот сооднос од три спрема еден клиент и советник го издвојува од другите рехабилитатори.

Преглед за рехабилитација на Tranquility Shores

Специјализации на Tranquil Shores

 • Зависност од мет
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Зависност од дрога
 • Екстази
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од игри
 • хероин
 • ЛСД, психоделици
 • Марихуана
 • Метамфетамин
 • Опиоиди
 • Третман на алкохолизам
 • Анорексија
 • Булимија
 • Синтетички дроги
 • ПТСР
 • Лекови на рецепт
 • Синтетички дроги
 • Траума

Објекти за спокојство брегови

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Плажа
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Исхрана
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • Платени работни места
 • пешачење
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Програма за млади возрасни
 • Базен
 • Приватни или заеднички соби

Опции за третман на Tranquil Shores

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Понатамошна грижа за мирни брегови

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно
Брегови на спокојство

телефон

+ 1 800-646-9998

Веб-страница

Преглед на Tranquil Shores Rehab

Tranquil Shores може да прими до 24 жители истовремено. Луксузното сместување е специфично за полот и жителите живеат во станови покрај плажа. Двајца до тројца жители живеат во стан на плажа во секое време. Приватни спални се достапни во повеќето станови со кревети со кралица. Клиентите исто така можат да најдат двокреветни спални соби на лице место и да ги делат спалните соби. Собите се со антички оружја и луксузни украси. Становите доаѓаат со кујни што им овозможуваат на клиентите сами да ги подготват своите оброци и да научат нови животни вештини.

4300 Duhme Rd, Мадеира Бич, FL 33708, Соединети Американски Држави

Тивки брегови, адреса

+ 1 727-888-6623

Мирни брегови, телефон

Отворете 24 часа

Мирни брегови, работно време

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТК +

Акредитација: Мешовита комисија

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување
16-30

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.