Болница Лас Енсинас

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед за рехабилитација на болницата Лас Енцинас

Болницата Лас Енцинас е установа за рехабилитација која се фокусира на програмата Бриар. Програмата Briar е специјализирана за обновување на злоупотреба на супстанции и е една од главните атракции на болницата Лас Енцинас. Иако клиентите ја бараат болницата Лас Енцинас за програмата Бриар, тоа не е единствената причина поради која клиентите остануваат во центарот за рехабилитација.

 

Центар за закрепнување на болницата Лас Енцинас е основана во 1904 година од основачот д-р Џејмс Мекбрајд. Од своето создавање, тој е посветен на градење оптимизам и надеж во животот на жителите. Центарот за опоравување Лас Енцинас на клиентите им нуди широк спектар на планови за третман на ментално здравје и хемиска зависност. Болницата работи со адолесценти и возрасни.

 

Рехабилитацијата е во сопственост на Aurora Behavioral Health и исто така се фокусира на лекување на траума и злоупотреба на супстанции. Болницата Лас Енцинас е поставена на 30 хектари земјиште во Пасадена, Калифорнија. Клиентите можат да пристапат до прекрасниот станбен објект за рехабилитација во еден од најубавите градови во Калифорнија. Болницата Лас Енцинас обезбедува акутна психијатриска нега на клиентите. Се состои од три станбени згради и прима 22 клиенти во секое време.

 

Рехабилитацијата на болницата Лас Енцинас е надгледувана од мојот медицински директор, д-р Даниел Сузуки. Тој собра персонал од експерти за лекување на клиенти кои страдаат од злоупотреба на супстанции, траума и истовремени нарушувања. Клиентите ќе бидат подложени на медицински потпомогната детоксикација, психијатриска и психолошка евалуација и ќе им биде даден персонализиран план за лекување. Клиентите ќе бидат подложени на групни и индивидуални тераписки сесии, КБТ, часови за внимателност и медитација. Достапни се и други форми на терапија кои им даваат можност на клиентите целосно да заздрават.

Каков е денот во Центарот за опоравување Лас Енцинас?

Денот обично започнува околу 7:30 часот со појадок. После тоа, клиентите вежбаат, имаат лична пауза, ги доживуваат своите тераписки групи и сесии еден на еден со психијатар и имаат часови за посета со гостите. Клиентите го завршуваат денот во 8:30 часот.

 

Центарот за опоравување Лас Енцинас својот третман кон жителите го заснова на моделот од 12 чекори. Програмата Briar ја нуди рехабилитацијата, давајќи им на клиентите холистички пристап за лекување. Програмата вклучува интервенции за подобрување на лекувањето на жител. Во текот на програмата се фокусирани на основните аспекти на физичкото, менталното, емоционалното и духовното здравје на жител.

 

Секој клиент има индивидуализиран план за закрепнување. Жителите ќе искусат терапија еден-на-еден, групни сесии, вежбање, внимателност, КБТ и терапии засновани на докази. На лице место има и часови по музика, хортикултура и уметничка терапија.

 

Центарот за опоравување Лас Енцинас обезбедува период на детоксикација од седум дена откако клиентот е примен. По завршувањето на седумдневната програма за детоксикација, клиентите се префрлаат на долгорочниот станбен дел од нивниот престој. Индивидуализираните програми се развиени од персоналот на Центарот за опоравување Лас Енцинас за да се задоволат потребите на жителите.

 

Секој ден, жителите посетуваат до четири сесии за групна терапија, рекреативна терапија, и психообразование. Целта на центарот е клиентите да се вклучат во нивните сесии и да се фокусираат на закрепнување. CBT, DBT и мотивационото интервјуирање се достапни, а состаноци во 12 чекори се одржуваат навечер на лице место. Клиентите може да добијат дополнителна нега до една година по дипломирањето на Лас Енцинас.

Слики од болницата Лас Енцинас

поплаки од болницата во Лас Енцинас
Болница Лас Енсинас
las encinas рехабилитација
поплаки за рехабилитација на las encinas

Извршно резиме на болницата Лас Енцинас

Сместување за рехабилитација во болницата Лас Енцинас

 

Болницата може да смести до 22 жители истовремено низ нејзините три згради на кампусот. Долготрајните жители на Програмата Briar се сместени во зграда со продолжен престој. Има домашна, пријателска атмосфера. Клиентите нема да се чувствуваат како да се заглавени во стерилен болнички амбиент.

 

Центарот за обновување Лас Енцинас обезбедува избор на соби. Жителите можат да изберат помеѓу сместување за двојно сместување и приватни соби за кревети. Двојните соби се со приватни бањи. Собите со приватни кревети се поскапи од двокреветните соби.

 

Жителите ќе најдат голем број комунални области на кампусот. Овие се идеални места за клиентите да се соберат и да се мешаат со други поединци за време на слободното време. Има и надворешен простор и базен кои се совршени за жителите дополнително да се запознаат.

 

Центарот за опоравување Las Encinas има правила во врска со мобилните телефони и личните електронски уреди бидејќи гостите не смеат да ги користат. На клиентите им се обезбедува заеднички телефон за да контактираат со најблиските. Оброците и ужините ги обезбедува кафетеријата на болницата.

 

Жителите имаат избор на соби. Жителите можат да изберат помеѓу сместување за двојно сместување и приватни соби за кревети. Двојните соби се со приватни бањи. Собите со приватни кревети се најскапи од двокреветните соби.

 

Приватност на Центарот за обновување Лас Енцинас

 

Центарот за обновување Las Encinas ги чува сите информации за клиентот безбедни и доверливи. Болницата се придржува до правилата на ЕМТАЛА, што значи дека сите информации за жител се чуваат со најстрога доверливост.

 

Модалитети на болницата Лас Енцинас

 

Жителите добиваат индивидуализирани програми за нега со третман базиран на докази како што се КБТ, ДБТ и мотивационо интервјуирање. Лекови се даваат на клиенти кои страдаат од истовремени нарушувања. Достапни се часови за справување и животни вештини и секоја вечер се одржуваат состаноци во 12 чекори на кампусот.

 

Поставување на Центарот за обновување Las Encinas

 

Центарот за опоравување со седиште во Пасадена се наоѓа на 30 хектари прекрасно земјиште во една од луксузните станбени области во областа. Центарот за опоравување Лас Енцинас е составен од три кампуси и долгорочни жители престојуваат во објектот на Програмата Бриар. Болницата може да прими до 22 клиенти истовремено и прифаќа адолесценти и возрасни.

 

Трошоци за болницата Лас Енцинас

 

Клиентите можат да резервираат или заедничка соба за 25,000 долари за 30 дена или приватна соба за 42,000 долари за 30-дневен престој. Болницата прифаќа најголем дел од осигурувањата PPO и HMO. Клиентите можат да користат MediCare и MediCal во зависност од програмата што ја внесуваат. Третманот за хемиска зависност во болница е покриен со MediCal или Medicare. Резиденцијалниот третман не е покриен ниту од MediCare, ниту од MediCal. Покрај тоа, Лас Енцинас прифаќа самоплаќање.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Со седиште во Пасенда, Калифорнија, Центарот за опоравување Лас Енцинас работи од 1904 година кога го основал д-р Џејмс Мекбрајд. Долговечноста на болницата и грижата за пациентите доведоа до нејзиниот успех. Во последниве години, болницата Лас Енцинас беше прикажана на VH1 Celebrity Rehab со д-р Дру Пински во главната улога, кој во тоа време беше медицински директор на болницата.

Преглед за рехабилитација на болницата Лас Енцинас

Специјализации во болницата Лас Енцинас

 • Зависност од мет
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Зависност од дрога
 • Екстази
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од игри
 • хероин
 • ЛСД, психоделици
 • Марихуана
 • Метамфетамин
 • Опиоиди
 • Третман на алкохолизам
 • Анорексија
 • Булимија
 • Синтетички дроги
 • ПТСР
 • Лекови на рецепт
 • Синтетички дроги
 • Траума

Канцеларии за рехабилитација на болницата Лас Енцинас

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Плажа
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Исхрана
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • Платени работни места
 • пешачење
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Програма за млади возрасни
 • Базен
 • Приватни или заеднички соби

Болнички центар за лекување Лас Енцинас

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Понатамошна нега на болничкиот центар Лас Енцинас

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно
Болница Лас Енсинас

телефон

+-877 579 8140-

Веб-страница

Преглед на болницата во Лас Енцинас

Центарот за опоравување Лас Енцинас е основан во 1904 година од основачот д-р Џејмс Мекбрајд. Од своето создавање, тој е посветен на градење оптимизам и надеж во животот на жителите. Центарот за опоравување Лас Енцинас на клиентите им нуди широк спектар на планови за третман на ментално здравје и хемиска зависност. Болницата работи со адолесценти и возрасни.

+ 1 877-579-8410

Болница Лас Енцинас, Телефон

Отворете 24 часа

Болница Лас Енцинас, Работно време

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТК +

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување
16-30

Најнови членови

Притиснете за да прочитате повеќе

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.