Амино киселини и МДМА

{Fulldrug} и MDMA

Амино киселини и МДМА

 1. Наслов: Амино киселини и МДМА
 2. Напишано од Филипа Голд
 3. Изменето од Хју Соамс
 4. разгледани од страна на д-р Рут Аренас
 5. Амино киселини и МДМА: Во Worlds Best Rehab, ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни медицински информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања се специјализирани за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние ги следиме строгите упатства кога ги проверуваме информациите и користиме само веродостојни извори кога наведуваме статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете нè преку нашите контакт страница
 6. Мора да се прочита одрекување: Најдобриот блог за рехабилитација во светот има за цел да го подобри квалитетот на животот на луѓето кои се борат со зависности и проблеми со менталното здравје. Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службата за итни случаи.
 7. Амино киселини и МДМА © 2023 - Drzavjanstvo.mk Светската најдобра издавачка куќа за рехабилитација
 8. Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.
 9. Поврзете се со терапевт: Добијте помош денес и побарајте попуст од 20%.

Betterhelp советување - вистинска терапија, онлајн - ниска цена - 20% попуст

Betterhelp стана најголемата светска платформа за терапија базирана на Интернет. Програмата обезбедува виртуелна терапија на клиенти од акредитирани и лиценцирани советници и терапевти. Ако мислите дека вие или некој што го сакате има проблем со MDMA или каква било грижа за менталната благосостојба, Betterhelp може да биде опција.

 

Платформата работи на месечна претплата. Клиентите плаќаат рамна такса на Better Help за да примаат сесии. Можете да платите за сет на сесии или да плаќате додека одите. Betterhelp ви овозможува да бидете во контакт со терапевт 24 часа на ден, седум дена во неделата.

Специјализации | Исцрпеност, анксиозност, депресија, стрес, управување со гнев, зависности, тага, сезонско депресивно растројство, животна криза, престанок со пушење (меѓу другото)

 

Цена за подобра помош | Стандардна такса за BetterHelp терапија е само $60 до 90 долари неделно или 240 до 360 долари месечно.

 

Клучни Килими |

Најголемата онлајн платформа за терапија
Ниска цена
Пораки
Видео во живо
Телефонски повици
Разговор во живо
Нема заклучување на договорите
Откажете во секое време
Лиценцирани и акредитирани терапевти

 

Достапни попусти | Договаравме дарежлив попуст од 20% за читателите на нашата веб-страница.

Амино киселини и МДМА

 

МДМА, полно име метилендиокси-метиламфетамин. Малку залак, па повеќето луѓе го нарекуваат MDMA, екстази, Моли, мама и тато, X, E или XTC, Disco Biscuits, Thizz и сите други имиња на улици што може да го остават неупатениот корисник малку збунет.

 

Можете ли да мешате амино киселини и MDMA?

 

Пред да продолжиме да зборуваме за амино киселини и MDMA, a Општи услови: Најдобриот блог за рехабилитација во светот има за цел да го подобри квалитетот на животот на луѓето кои се борат со зависности и проблеми со менталното здравје. Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита.

 

Искрено, не препорачуваме мешање на амино киселини со MDMA. Ако го користите рекреативно, зошто да се мачите? Амино киселините не прават ништо за да ги зајакнат ефектите на MDMA и можат да предизвикаат сериозни компликации кои навистина ќе ја нарушат вашата вечер. Како смртта на пример, која секогаш е ризик кога се мешаат МДМА и амино киселини.

 

Кога се меша со амино киселини, MDMA може да влијае на способноста на телото да ја одржува правилната температура. Навистина, ова може да биде предизвикано и со земање на MDMA во поголеми количини без да се меша со амино киселини. Корисниците понекогаш доживуваат опасно зголемување на телесната температура (хипертермија), што може да резултира со откажување на црниот дроб, бубрезите или срцето - или дури (како што рековме претходно) смрт.

 

Амино киселини и MDMA интеракции

 

Ако ги барате интеракциите помеѓу амино киселините и MDMA, запомнете дека со MDMA всушност не постои начин да се каже со што се сече и се меша. Чистата МДМА - што значи дека нема други супстанции во неа - не е безбеден лек за земање. МДМА самостојно, па дури и без амино киселини, може да има многу исти ефекти како и другите стимуланси како кокаинот и амфетамините. Лицето кое користи Екстази може да доживее зголемен пулс и крвен притисок, мускулна напнатост, неволно стегање на забите, гадење, заматен вид, несвестица и треска или потење.

 

Бидејќи MDMA не е чист, не ги знаете интеракциите со амино киселините во вашето тело

 

МДМА е исто толку веројатно да се меша со други супстанции како и секој друг лек. Наводно „чистата“ Моли може да содржи ефедрин (стимуланс), декстрометорфан (потиснувач на кашлица), кетамин, кофеин, кокаин, метамфетамин, па дури и соли за капење. Само затоа што доаѓа во форма на кристал или прав - наместо пилула како Екстази - не докажува дека е чист. Во овој случај, не постои начин точно да се предвиди ефектот од мешањето на амино киселините и MDMA во вашето тело. Навистина, хемиските реакции на MDMA и амино киселини во вашето тело би можеле да бидат сосема различни од некој друг што зема точно иста количина на амино киселини и MDMA поради индивидуалната физиологија.

 

Според Националниот институт за злоупотреба на дроги (NIDA), значителен процент на Моли или Екстази содржат одредено ниво на прељуба во нив. Значи, тогаш не се гледа само на ефектите од мешањето на амино киселини и Моли. Станува збор за мешање на MDMA и амино киселини и што било друго што се користи како средство за сечење.

 

Вообичаени работи што се користат за намалување на MDMA

 

 •  Параметоксиамфетамин (PMA) или MDEA
 •  Аспиринот
 •  Кофеин
 •  Метамфетамин или амфетамин
 •  кокаин
 •  Соли за капење, вклучително и лекови како мефедрон
 •  Бутилон
 •  Кетамин
 •  ЛСД

 

Загрижувачки е тоа што DEA исто така објави дека „повеќе од 80 различни уникатни супстанции се продаваат како MDMA. Многу лекови што се продаваат како Моли или екстази воопшто не содржат МДМА“. Што е загрижувачко, во секој случај вие избирате да го погледнете.

 

Амино киселини и MDMA и фентанил

 

Она што горната листа на средства за сечење не го открива е веројатно најстрашното нешто што се појавило во изминатите неколку години. Како широко распространета и безрезервна употреба на Фентанил како средство за сечење за MDMA и други лекови. Сега, MDMA се користи рекреативно од многу луѓе. Тоа е нелегално. И повеќето луѓе се доволно информирани за да го балансираат ризикот (и од гонење и за здравјето) од земање MDMA и мешање на MDMA со амино киселини.

 

Она со што повеќето луѓе не се пазарат е да добијат огромна, смртоносна доза на Fentanly мислејќи дека тоа е MDMA. Сосема погрешно. Неприфатливо однесување во очите на многумина, но навидум прифатлива практика на оние кои се занимаваат со продажба и производство на MDMA. Кога ќе го фрлиме Fentanl во мешавината со MDMA и потоа {Fuldrug}, шансите за масивен миокарден инфаркт... AKA срцев удар. И обично смрт.

 

Зарем MDMA не е безбеден? Тогаш сигурно и амино киселините и MDMA се безбедни?

 

Ниту еден лек не е „безбеден“. Таква е природата на дрогата! Ако тие можат да се избегнат 100% тогаш одлично. Ако не. Бидете свесни за сите факти и интеракции помеѓу лековите. Кога станува збор за MDMA, неодамна имаше прилично вести во врска со клиничките испитувања во средина под медицински надзор. Псилоцибин и МДМА се две од ветувачки психоделични лекови за ментални болести третман. Неодамнешното тестирање од 3-та фаза на MDMA и терапија за разговор за лица кои страдаат од посттрауматско стресно растројство понуди позитивни резултати. Сепак, ова се ограничени медицински испитувања. Тие во никој случај не се залагаат за употреба на MDMA или за мешање на амино киселини и MDMA.

 

Мешањето лекови не е нешто што треба лесно да се земе, ако земате амино киселини и исто така консумирате алкохол или трева, можете да ги истражите ефектите овде. Ефектите од Амино киселини и плевел или ефектите од Амино киселини и алкохол or Амино киселини и кокаин.

Амино киселини против МДМА

 

 

MDMA наспроти амино киселини

3,4-Метилендиоксиметамфетамин (MDMA), најчесто се гледа во форма на таблета (екстази) и кристална форма (моли or Mandy), е моќен емпатоген-ентактоген со стимулативни својства кои првенствено се користат за рекреативни цели. Посакуваните ефекти вклучуваат изменети сензации, зголемена енергија, емпатија и задоволство. Кога се зема преку уста, ефектите започнуваат за 30 до 45 минути и траат 3 до 6 часа.

MDMA за прв пат беше развиен во 1912 година од Мерк. Се користеше за подобрување на психотерапијата почнувајќи од 1970-тите и стана популарен како улична дрога во 1980-тите. MDMA најчесто се поврзува со танцови забави, рејвови и електронска денс музика. Може да се меша со други супстанции како што се ефедрин, амфетамин и метамфетамин. Во 2016 година, околу 21 милион луѓе на возраст меѓу 15 и 64 години користеле екстази (0.3% од светската популација). Ова беше во голема мера слично на процентот на луѓе кои користат кокаин или амфетамини, но помал отколку за канабис или опиоиди. Во Соединетите Американски Држави, од 2017 година, околу 7% од луѓето користеле MDMA во одреден момент од нивниот живот и 0.9% го користеле во последната година.

 

Ефекти од предозирање на амино киселини и MDMA

 

Според најновите податоци, околу 119 луѓе се лекуваат од проблеми поврзани со екстази и MDMA само во собите за итни случаи во САД. Понатаму, една студија покажа дека во 000 година имало 2019 смртни случаи од психостимуланти вклучувајќи го и МДМА.

 

Но, одговорот на прашањето: „Можете ли да се предозирате со екстази? не е сосема јасна. Иако е можно да се умре како резултат на употреба на екстази, смртните случаи од оваа дрога не се нужно директен резултат на земање премногу, туку поради несакани ефекти. И кога се мешаат амино киселини и MDMA, овие несакани ефекти може да се зајакнат брзо и експоненцијално.

 

Според медицинските експерти, директните смртни случаи од употреба на МДМА и екстази обично се сведуваат на прегревање. MDMA ја попречува способноста на телото да ја регулира температурата, а амино киселините уште повеќе го попречуваат овој процес. Кога луѓето се тогаш во топли средини или танцуваат, ризикот од прегревање е поголем. Медицинскиот термин за ова е хипертермија, а со хипертермија луѓето имаат зголемен иск на:

 

 • Дехидратација
 • Оток на мозокот
 • Разбивање на мускулите
 • Нерамнотежа на електролити
 • Неуспех на органи

 

Амино киселини и MDMA итни случаи

 

Многу „предозирање“ со екстази се директен резултат на адитиви во самите апчиња, како што е Фентанли за кој разговаравме претходно. Кога корисниците на MDMA ќе пристигнат во болница или центар за рехабилитација, лекарите и персоналот нема веднаш да знаат колкав процент од апчињата што ги внесувале биле MDMA за разлика од другите адитиви, или всушност кои други супстанции (легални или нелегални) биле внесени, т.е. амино Киселини и МДМА. За ова се потребни токсиколошки прегледи на крвта и додека се чекаат резултатите, медицинските работници ќе дадат се од себе за лекување на дехидрација и прегревање1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3931692/.

 

Штом пациентот ќе се стабилизира, има добри шанси за целосно закрепнување. Како што е кажано, некои случаи на предозирање со екстази може да бидат фатални, особено кога се користат фентанил и други многу опасни средства за сечење.

 

Ако сте користеле MDMA и екстази и сметате дека е тешко да се запре, веројатно е време да побарате помош. Не ризикувајте итен случај на предозирање или развој на хронична зависност.

 

Ако земате амино киселини, а исто така пиете алкохол или МДМА, можете да ги истражите ефектите од Амино киселини и алкохол како и Амино киселини и плевел Амино киселини и кокаин овде.

 

За да ги најдете ефектите од други лекови и плевел, обратете се кај нашите Индекс на плевел и други лекови од А до Л или нашите Индекс на плевел и други лекови МЗ.

 

Или можете да го најдете тоа што го барате кај нас Индекс на алкохол и други дроги од А до Л or Индекс на алкохол и други дроги од М до З или нашите МДМА и други дроги Индекс А до Л or МДМА и Индекс на други лекови од М до Ш. или Кокаин и други дроги Индекс А до Л  or Индекс на кокаин и други дроги од М до Ш.

 

Да најдете информации за рехабилитација од дрога и третман на зависност низ целиот свет

 

Најдобра рехабилитација во светот

 

Ако сакате да престанете да користите MDMA или амино киселини, може да почувствувате симптоми на повлекување.  MDMA повлекување може да се истражи овде и повлекувањето на амино киселини може да се најде на нашата Индекс на повлекување.

 

Најдете ги најдобрите рехабилитации во ваша близина кои ќе ви помогнат да ја излекувате или контролирате зависноста

 

Топ локации

Користена литература: Амино киселини и МДМА

 1. Benzenhöfer U, Passie T. Повторно откривање на MDMA (екстази): улогата на американскиот хемичар Александар Т. Шулгин. Зависност. 2010;105(8): 1355–1361. [ПабМед] [Google Scholar]
 2. Пентни АР. Истражување на историјата и контроверзите околу MDMA и MDA. J Психоактивни лекови. 2001;33(3): 213–221. [ПабМед] [Google Scholar]
 3. Шулгин А.Т., Николс ДЕ. Карактеризација на три нови психотомиметици. Во: Stillman RC, Willette RE, уредници. Психофармакологија на халуциногени. Њујорк: Пергамон Прес; 1978. стр. 74–83. [Google Scholar]
 4. Vogels N, Brunt TM, Rigter S, van Dijk P, Vervaeke H, Niesink RJ. Содржина на екстази во Холандија: 1993–2008 година. Зависност. 2009;104(12): 2057–2066. [ПабМед] [Google Scholar]
 5. Sumnall HR, Cole JC, Jerome L. Сорти на екстатично искуство: истражување на субјективните искуства на екстаза. J Psychopharmacol. 2006;20(5): 670–682. [ПабМед] [Google Scholar]
 6. Parrott AC. Хронична толеранција на рекреативна MDMA (3,4-метилендиоксиметамфетамин) или Екстази. J Psychopharmacol. 2005;19(1): 71–83. [ПабМед] [Google Scholar]
 7. Dumont GJ, Verkes RJ. Преглед на акутните ефекти на 3,4-метилендиоксиметамфетамин кај здрави доброволци. J Psychopharmacol. 2006;20(2): 176-187. [Биомеди] [Google Scholar]
 8. Кујперс КП, Винген М, Рамаекерс ЈГ. Меморија и расположение во текот на ноќта и наутро по повторени вечерни дози на МДМА. J Psychopharmacol. 2008;22(8): 895–903. [ПабМед] [Google Scholar]
 9. Веррико ЦД, Милер ГМ, Мадрас БК. МДМА (Екстази) и транспортери на човечки допамин, норепинефрин и серотонин: импликации за невротоксичност и третман индуцирана од МДМА. Психофармакологија (Берл) 2007;189(4): 489–503. [ПабМед] [Google Scholar]
Мешање на МДМА
 • 1
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3931692/