Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте центри за рехабилитација во Холандија - Интерактивна карта

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

Remedy Wellbeing е најпопуларната рехабилитација во Холандија

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? Remedy Wellbeing постои за да ви помогне да најдете спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. Remedy Wellbeing поддржува широк спектар на велнес проблеми во Холандија, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, нарушувања во исхраната, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

 

Специјализации | Исцрпеност, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

Центри за рехабилитација во Холандија

 

Во септември минатата година се случи крваво пукање во мирно предградие на Амстердам, привлекувајќи внимание на порастот на насилството поврзано со дрога во Холандија. Дерк Вирсум беше убиен пред својот дом среде бел ден за да ги исплаши и заплаши цивилите и локалните органи на редот.

 

Случајно, само еден месец пред нападот, министерот за правда и безбедност на Холандија, Фердинанд Граперхаус, јавно изјави дека „Холандија е во опасност да стане нарко држава“. Нарко држава е земја чија економија зависи од илегалната трговија со дрога. Иако холандската економија во моментов не е управувана од фармацевтската индустрија, таа е нелегален пазар чие влијание врз општеството расте. Холандија се нарекува централен центар на светскиот пазар на дрога поради многуте транзитни пристаништа и големото количество синтетички дроги произведени во земјата и дистрибуирани низ целиот свет.

 

Смртта на Вилсом е првпат во холандската историја легитимен претставник на државата да биде убиен од подземјето. Адвокатот го застапуваше Набил Б., клучен сведок на двајца од најбараните осомничени во Холандија. Ридуан Таги беше уапсен минатиот месец додека се обидувал да влезе во Дубаи и бил задржан по меѓународна потерница за убиство и трговија со дрога. Тој ја води групата позната како „Ангели на смртта“ поврзана со девет убиства, вклучувајќи го и Дерк Вирсум.

 

Апсењето се смета за огромен успех, но за жал многумина се сомневаат дека тоа ќе ги одврати младите да ги следат неговите стапки. Толерантниот однос на Холандија кон употребата на дрога и ниските казни за злосторствата поврзани со дрога и помогнаа на земјата да стане главен производител на дрога. Земјата е позната по својата „gedoodbeleid“ или „политика на толеранција“, што резултира со казните за лесни дроги кои не се спроведуваат.

 

Разликата помеѓу лесни и тешки дроги е направена во согласност со холандскиот закон за опиум. Лековите со низок ризик од штета и/или зависност, како што се хашиш, марихуана, апчиња за спиење и седативи, се сметаат за „лесни дроги“. Тешките дроги вклучуваат хероин, кокаин, амфетамини, ЛСД и екстази. Се смета дека овие супстанции имаат поголем ризик од штета и зависност.

 

Широката транспортна мрежа и транзитните пристаништа на Холандија ја прават централен центар за дистрибуција на канабис, екстази и кокаин. Повеќето лесни дроги се увезуваат од Јужна Америка и Северна Африка, но голем дел од синтетичките дроги во светот се произведуваат дома. Супстанции како што се МДМА, ЛСД, амфетамини и ГХБ се шверцуваат низ светот, а Амстердам секоја година произведува таблети екстази во вредност од околу 18.8 милијарди евра (20.75 милијарди долари). Пазарот не само што е голем, туку и брзо расте. На денот кога Доналд Трамп беше избран за претседател во 2016 година, портокаловите таблети екстази на Трампи беа пронајдени на улиците и продадени во Австралија 24 часа подоцна.

 

Дрогата станува сè потешка, профитот расте, а новата генерација на нарко-босови ја презема власта. Во изминатите 7 години е забележан постојан пораст на насилството поврзано со дрога и најмалку 50 убиства поврзани со криминални мрежи во Голем Амстердам. Полицијата се жали на недостиг на кадар и неподготвеност да се справи со зголемениот криминал како резултат на се поголемата трговија со дрога. Младите луѓе кои пораснале во области игнорирани од владата и туристите се свртуваат кон криминалците со надеж дека ќе заработат за живот. Трговијата со дрога и насилството се префрлаат од криење на отворено бидејќи адвокатите, градоначалниците и полицијата се загрозени од организираниот криминал.

 

Расте загриженоста за тоа како економијата на дрога ја поткопува и загрозува легитимната економија и општество во Холандија. Земјата се пресели од употреба на дрога во производство на глобално ниво, создавајќи профитабилен црн пазар. Денес, околу 59% од граѓаните на Холандија веруваат дека земјата станала нарко држава. Според претседателот на најголемиот холандски полициски синдикат, Јан Струјс, „ако се погледне инфраструктурата, големиот профит од организираниот криминал, паралелната економија. Да, имаме состојба на дрога“.

Рехабилитација во Холандија

 

Worlds Best Rehabs ги содржи најдобрите и најуспешните установи за третман на зависност во Холандија, а нашите стручни уредници ја избираат секоја рехабилитација врз основа на капацитети, начин на лекување, стапка на успех, однос на клинички персонал и клиент, посветеност на последователна грижа и долгорочно закрепнување и севкупно вредност. Горди сме што ги прикажуваме најдобрите светски рехабилитанти и ја прикажуваме исклучителната работа и посветеност и индивидуалноста на овие индустриски пионери.

 

Разбирање на сериозноста на зависноста во Холандија

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Холандија се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

 • Недостаток на контрола
 • Желба да се откажете, но не може
 • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
 • cravings
 • Недостаток на одговорност
 • Проблеми со врските
 • Губење интерес
 • Опасна употреба
 • Влошување на ситуации
 • Толеранција
 • Повлекување

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Кога да одите на рехабилитација во Холандија

 

Злоупотребата на супстанции и истовремените нарушувања на менталното здравје се одговорни за стотици илјади смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависноста може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич, ако злоупотребата на супстанции и однесувањето на зависност предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Болничко или амбулантско закрепнување во Холандија

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. На Најдобра рехабилитација во светот ние сме цврсти застапници на моделите на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-дневни, 60-дневни или 90-дневни програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена исто така може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицинска детоксикација, тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ значително ќе се намали. Токму поради оваа причина, многу рехабилитанти во Холандија имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во својот нов живот во закрепнување.

 

Злоупотребата на алкохол и супстанции е еден од најголемите убијци во светот со речиси 3 милиони смртни случаи кои директно се припишуваат годишно и безброј повеќе неприпишани. Дури и со овие факти, таа останува онаа со најмногу стигма. Worlds Best Rehab е дизајниран да им помогне на луѓето да направат информиран избор за висококвалитетен третман за закрепнување од опасна по живот состојба.

 

Холандија детоксикација

 

Првата фаза на холандската рехабилитација обично започнува со детоксикација и фазата на детоксикација на опоравување е таа што ги претставува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и раководство на холандски лекар за рехабилитација.

 

Лошо управуваната детоксикација може да биде фатална бидејќи потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејно откажувањето (повлекувањето) од злоупотреба на алкохол и супстанции може да биде многу сериозно.

 

За многу луѓе најбезбедно и пожелно е да се детоксицира под медицински надзор во установа за рехабилитација во Холандија.

 

Фази на рехабилитација во Холандија

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во холандската рехабилитација по избор за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушувања во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Холандија, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучувајќи нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и голем број локални и меѓународни техники.

 

Процес за прием за рехабилитација во Холандија

 

Постојат многу различни начини за рехабилитација во Холандија и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Холандија и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Холандија.

 

Од правење на првичното барање до холандска рехабилитација, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивната установа или модели на третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во Холандија

 

Рехабилитацијата во Холандија може да чини помеѓу 50,000 и 304,000 долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација.

 

Опции за амбулантска рехабилитација во Холандија

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантски третман во Холандија може да биде успешен, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Холандија како единствена опција.

 

Двојна дијагноза во Холандија

 

Двојна дијагноза: во Холандија, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско нарушување и зависно однесување. Двојната дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Холандија

 

Рехабилитантите во Холандија ја прифатија важноста на биохемиската реставрација во изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон лекувањето на зависноста на глобално ниво. Биохемиската реставрација во Холандија ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото кои го прават лицето повеќе склоно кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, аминокиселини и недостатоци на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичност.

 

Наводи: Рехабилитација во Холандија

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

 

Користена литература: Најдобра рехабилитација во Холандија

 

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Студијата од 2017 година беше објавена како GBD 2017 Risk Factor Collaborators – „Глобална, регионална и национална компаративна проценка на ризик од 84 бихејвиорални, еколошки и професионални и метаболички ризици или групи на ризици за 195 земји и територии, 1990-2017: систематска анализа за Студијата за глобалниот товар на болести 2017“ и е онлајн овде.

 

Дополнителни насоки и поддршка: Рехабилитација во Холандија

 

Националниот институт за злоупотреба на дроги (NIDA)

 

 • информации: Упатство и поддршка за лекување. Специфични водичи за тинејџери, млади и возрасни, како и оние кои се обидуваат да поддржат некој со нарушување на употребата на дрога.
 • Географска покриеност: Универзално водство; Третман со седиште во САД
 • Достапно на: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Детали за авторот:

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Холандија

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Холандија / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.