Филипа Голд

Филипа Голд на најдобрата рехабилитација во светот

Секоја година Worlds Best Rehab ги слави клучните луѓе со влијание што предизвикуваат бранови во Меѓународното закрепнување. 50-те поединци на оваа листа отвораат нови патишта во закрепнување, спасување и обнова на животи преку иновативен, посветен и клиент-центристички третман. Списокот на Recovery Rockstar нема географска или старосна пристрасност и не фаворизира ниту еден метод или модалитет на третман. Овие се оние што треба да ги гледате во Глобалниот третман.

 

Во текот на изминатата година, индустријата за третмани мораше брзо да се прилагоди бидејќи состојбата на глобалното ментално здравје се влоши, а ние имавме за цел да ги препознаеме оние кои водат на патот со насока и цел. Професионалците за третман на нашата листа повторно се највлијателни во светот. Многу од нив претставуваат значителен пазарен удел на брендовите за третман. Но, тие се повеќе од само успешни сопственици на клиники и професионалци за третман.

 

Тие бараат да комуницираат и да ги ангажираат заедниците со значајна работа и акција што може да направи разлика. Како високи лидери во индустријата, половина од професионалците на оваа листа повторно се појавуваат, откако ги заработија своите ленти во една предизвикувачка година.

 

Иако списокот повторно беше предмет на многу дебати и многу рунди на интензивна дискусија меѓу уредниците на Worlds Best Rehab, ние сме убедени дека листата ги претставува најдобрите од најдобрите.

 

Им честитаме на Филипа Голд и на сите членови на Списокот за најдобра моќ за рехабилитација во светот за 2022 година: Највлијателните и наменски професионалци за третман.

Филипа Голд, главен клинички директор РЕМЕДИ Велнес

Филипа Голд е главен клинички директор на REMEDY за благосостојба и практичар соработник во списанието Worlds Best Rehab

 

Филипа Голд е меѓународен клинички директор на REMEDY Wellbeing и меѓународен експерт за третман на зависност и интеграција на практики засновани на докази. Таа ги надгледува сите интердисциплинарни практики и стандарди за нега во Ремеди.

 

Филипа е редовен уредник кој придонесува Светски најдобар магазин за рехабилитација, каде што уредува и произведува високо признати статии за да им помогне на поединците и семејствата кои страдаат од зависности и проблеми со менталното здравје да го најдат вистинскиот третман.