Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте центри за рехабилитација во Саудиска Арабија - Интерактивна карта

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

ЛЕК Благосостојбата е најексклузивната рехабилитација во светот која и служи на Саудиска Арабија.

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? РЕМЕДИ постои за да им помогне на клиентите во Саудиска Арабија да најдат спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. РЕМЕДИ поддржува широк спектар на велнес прашања за Саудиска Арабија, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

 

Специјализации | Исцрпеност, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

Центрите за рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Саудиска Арабија нема центри за рехабилитација. Саудиски државјани патуваат на лекување во странство. Еден од најпопуларните капацитети за третман за оние во Саудиска Арабија е РЕМЕДИ, кој има посветена, наградувана програма, која третира само еден клиент во исто време со возвишен раскош.

 

Кралството Саудиска Арабија има законска рамка со нулта толеранција кон употребата на нелегални супстанции, што за жал често значи дека оние кои страдаат од исцрпеност или употреба на супстанции се откажуваат од опциите за третман и наместо тоа страдаат од тешки здравствени импликации.

 

Пронаоѓањето центар за лекување во Саудиска Арабија е практично невозможно, но постојат опции за жителите на Саудиска Арабија кои се подготвени да ја вратат контролата врз нивните животи. РЕМЕДИ е награден со најексклузивна луксузна рехабилитација во светот. Тимот на Саудиска Арабија и GCC е културно чувствителен, се придржува до строгите кодови за доверливост и вработува персонал кој нуди третман и на арапски и на англиски јазик.

 

Зошто Саудиска Арабија има нулта толеранција за злоупотреба на супстанции?

 

Злоупотребата на супстанции во Кралството Саудиска Арабија е во спротивност со основите на шеријатското право и се смета дека е културно неприфатливо. Многу поединци и семејства доживуваат интензивни чувства на срам и отуѓеност кога се соочуваат со проблеми со употребата на супстанции.

 

Каква е состојбата со третман на зависност во Саудиска Арабија?

 

И покрај строгите закони кои забрануваат алкохол и дрога во Саудиска Арабија, сè уште постои широка употреба низ целата земја и строгите казни за увоз, производство, поседување и конзумирање на алкохол или нелегални дроги не се покажаа како пречка. Во 2019 година, Светскиот извештај за дрога од страна на УНОДЦ, беше откриено дека за Саудијците на возраст од 15 до 64 години, се проценува дека 2.3% користеле супстанции од типот амфетамин, 1.9% користеле канабис, 2.5% користеле опијати и 0.85% користеле опиоиди.

Која е најдобрата рехабилитација во Саудиска Арабија?

 

Worlds Best Rehabs ги содржи најексклузивните капацитети за третман на зависност во Саудиска Арабија и нашите стручни уредници ја избираат секоја рехабилитација врз основа на капацитети, начин на лекување, стапка на успех, однос на клинички персонал и клиент, посветеност на последователна грижа и долгорочно закрепнување и вкупна вредност .

 

Разбирање на сериозноста на зависноста во Саудиска Арабија

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Саудиска Арабија се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

 • Недостаток на контрола
 • Желба да се откажете, но не може
 • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
 • cravings
 • Недостаток на одговорност
 • Проблеми со врските
 • Губење интерес
 • Опасна употреба
 • Влошување на ситуации
 • Толеранција
 • Повлекување

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Кога да одите на рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Злоупотребата на супстанции и истовремените нарушувања на менталното здравје се одговорни за стотици илјади смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависноста може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич, ако злоупотребата на супстанции и однесувањето на зависност предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Стационарна наспроти амбулантска рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. На Најдобра рехабилитација во светот ние сме цврсти застапници на моделите на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-дневни, 60-дневни или 90-дневни програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена исто така може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицинска детоксикација, тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ значително ќе се намали. Токму поради оваа причина, многу рехабилитатори во Саудиска Арабија имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во нивниот нов живот во закрепнување.

 

Злоупотребата на алкохол и супстанции е еден од најголемите убијци во светот со речиси 3 милиони смртни случаи кои директно се припишуваат годишно и безброј повеќе неприпишани. Дури и со овие факти, таа останува онаа со најмногу стигма. Worlds Best Rehab е дизајниран да им помогне на луѓето да направат информиран избор за висококвалитетен третман за закрепнување од опасна по живот состојба.

 

Фази на рехабилитационен третман во Саудиска Арабија Рехабилитација

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во изборната рехабилитација во Саудиска Арабија за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушувања во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Саудиска Арабија, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучувајќи нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и голем број локални и меѓународни техники.

 

Процес за прием за рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Постојат многу различни патишта за рехабилитација во Саудиска Арабија и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Саудиска Арабија и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Саудиска Арабија.

 

Од правење првично барање до рехабилитација во Саудиска Арабија, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивните модели на установа или третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Рехабилитацијата во Саудиска Арабија може да чини помеѓу 10,000 и 325,000 долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација.

 

Опции за амбулантска рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Саудиска Арабија може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Саудиска Арабија како единствена опција.

 

Дали е можна двојна дијагноза во Саудиска Арабија?

 

Двојна дијагноза: Во Саудиска Арабија, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско нарушување и зависно однесување. Двојната дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Саудиска Арабија

 

Рехабилитантите во Саудиска Арабија ја прифатија важноста на биохемиската реставрација во изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон лекувањето на зависноста на глобално ниво. Биохемиската реставрација во Саудиска Арабија ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото што го прават човекот повеќе склон кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, аминокиселини и недостатоци на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичност.

 

Нутритивна рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Споредувањето на симптомите на нутритивни недостатоци кои биле формирани за време на зависност им помага на експертите за исхрана да идентификуваат кои точни биохемиски нерамнотежи ја предизвикуваат состојбата на зависност и да почнат да ја обновуваат биохемијата на телото во текот на лекувањето. Правилната исхрана често може да биде последното парче од сложувалката што може да ја направи биохемиската реставрација успешна за трезвеност.

 

Секундарна рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

 

Ексклузивна луксузна рехабилитација што служи на Саудиска Арабија

Центри за третман на депресија во Саудиска Арабија

Онлајн рехабилитација во Саудиска Арабија

Повлекување за ментално здравје во Саудиска Арабија

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Саудиска Арабија

Врвни психијатри во Саудиска Арабија

Рехабилитација од дрога во Саудиска Арабија

Тинејџерска рехабилитација во Саудиска Арабија

Центар за рехабилитација во близина на Саудиска Арабија

https://www.worldsbest.rehab/

 

Наводи: Рехабилитација во Саудиска Арабија

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

 

Дополнителни насоки и поддршка: Саудиска рехабилитација

 

Националниот институт за злоупотреба на дроги (NIDA)

 

 • информации: Упатство и поддршка за лекување. Специфични водичи за тинејџери, млади и возрасни, како и оние кои се обидуваат да поддржат некој со нарушување на употребата на дрога.
 • Географска покриеност: Универзално водство; Третман со седиште во САД
 • Достапно на: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Детали за авторот:

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Саудиска Арабија

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Саудиска Арабија / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.