Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

РЕМЕД Благосостојба - Луксузна рехабилитација што служи на Обединетото Кралство на меѓународни локации

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? Remedy Wellbeing постои за да им помогне на жителите на ОК да најдат спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. Remedy Wellbeing поддржува широк спектар на здравствени проблеми за жителите на ОК, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

 

Специјализации | Еден клиент во исто време, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, коцкање, зависност од процеси, луксузен велнес++

 

Интензивна онлајн програма | 18,000 американски долари - 35,000 долари месечно

 

Програма за целосна рехабилитација @ Дома | 85,000 американски долари месечно

 

Станбени трошоци | 304,000 американски долари неделно

Rehab Centers in United Kingdom

 

Злоупотребата на алкохол и дрога е зголемена во последниве години, а зависничкото однесување во ОК има сериозна штета на поединците и нивните семејства. За среќа, постојат многу програми во ОК кои можат да ви помогнат при закрепнувањето. Некои луѓе мислат дека зависноста влијае само на поединецот, но реалноста е дека употребата на супстанции може да има многу негативни ефекти врз пријателите, семејството и општеството. Можете да најдете ефективни и достапни програми за рехабилитација во ОК финансирани од владата или приватниот сектор. Националната здравствена служба (NHS) нуди голем број услуги кои можат да помогнат во лекувањето на зависноста.

 

Оние кои имаат потреба од поинтензивна терапија можат да ги користат услугите на приватна клиника со сместување. NHS нуди јавно финансирани здравствени и медицински услуги. Ова е чадор организација која го покрива најголемиот дел од јавно финансираните здравствени установи и центри во ОК, но понудените услуги може да варираат во зависност од регионот. Секое лице кое се смета за постојан жител на ОК и има потреба од третман за зависност од дрога има право на третман со NHS.

 

Ако размислувате да побарате третман од дрога или алкохол преку NHS, ви препорачуваме да посетите општ лекар (GP) кој може да разгледа неколку опции. По прегледот, вашиот општ лекар може да понуди третман во неговата канцеларија или да ве упати до вашата локална служба за лекови. Покрај NHS, постојат добротворни организации за дрога и алкохол и приватни организации кои можат да ви помогнат да влезете и да платите за некои од трошоците за рехабилитација во ОК.

 

Кога ќе го закажете вашиот прв состанок со лекови, ќе бидете прашани за вашата употреба на лекови, работа, семејство и домување. Ќе ви биде доделен клучен оператор кој ќе ве поддржува во текот на вашиот третман. Типот на третман за зависност што ќе го изберете ќе зависи од ситуацијата и супстанцијата што се злоупотребува.

 

Вашиот клучен персонал може да ви помогне да го изберете планот што е соодветен за вас. Терапија со разговор: Оваа терапија вклучува разговор со советник или психолог. Одредени видови говорна терапија, како што е когнитивната бихејвиорална терапија (КБТ), може да ви помогнат да разберете како вашите мисли и чувства влијаат на вашето однесување.

 

Лекови: За оние кои се зависни од опиоиди како хероин или оксикодон и минуваат низ период на повлекување, достапни се алтернативни лекови како метадон. Лековите може да ви помогнат да преминете во третман на зависност без сериозни симптоми на повлекување или да купувате нелегални лекови што може да предизвикаат предозирање.

 

Детоксикација: Исто така познат како детоксикација, детоксикацијата е третман кој ви помага целосно да престанете да земате опиоиди. Целта на детоксикацијата е да го исчистите вашето тело од сите опиоиди и да ви помогне да управувате со симптомите на повлекување.

 

Групи за поддршка: Вашиот колега може да предложи локални групи за поддршка како што се анонимни алкохоличари или анонимни наркотици. Во овие групи, може да сретнете други врсници кои имаат слични искуства. Намалување на штети: Персоналот на локалниот центар за третман на дрога може да помогне да се намалат другите ризици поврзани со злоупотреба на супстанции.

 

Понудените услуги за намалување на штети вклучуваат тестирање и третман за хепатитис или ХИВ. Програмите за лекување најчесто се покриени од Националната здравствена служба и се достапни преку амбулантски или болнички услуги. Ако имате тешка или сложена употреба на супстанции, може да бидете упатени на програма за рехабилитација базирана во заедницата.

 

Повеќето центри за рехабилитација не се покриени од Националната здравствена служба, но финансиската помош е достапна преку вашиот локален центар за лекување од дрога. Упатувањата за рехабилитација во ОК често им се даваат на оние кои пробале третман од дрога преку нивниот општ лекар или локален центар за лекување од дрога и продолжуваат да се борат. Трошоците за рехабилитација во ОК ќе се разликуваат во зависност од локацијата и должината на престојот. Рехабилитацијата во ОК обично се плаќа од џеб, но приватното здравствено осигурување може да се користи за финансирање на лекувањето. Во посебни случаи, NHS или социјалните служби може да помогнат да се плати престојот во резиденцијален центар кога локалното лекување не е доволно.

 

Повеќето програми бараат детоксикација и откажување од дрога при прием. Програмите обично траат од 3 до 6 месеци, но некои програми со 12 чекори може да траат и до една година.

 

При изборот на стационарен план, важно е да се запрашате какви третмани нудат и да се обидете да откриете што најмногу одговара на вашите потреби. Терапевтски заедници: Овие типови на програми обезбедуваат хиерархија во која жителите работат преку интензивни тераписки сесии.

 

Модел од Минесота: Обично се поврзува со програмите од 12 чекори на анонимни алкохоличари/дроги. Овој тип на програма се фокусира на долгорочна апстиненција и често вклучува духовно и практично водство. Програми за заеднички дом: овие програми се фокусираат на индивидуална и групна терапија. Домашни програми засновани на вера: Постојат станбени програми засновани на религија, како што се христијанските центри за рехабилитација. Тие обично се управувани од вработени христијани и може да имаат посебни религиозни барања.

Најдобра рехабилитација во Обединетото Кралство

 

Worlds Best Rehabs ги содржи најдобрите и најуспешните установи за третман на зависност во Обединетото Кралство, а нашите стручни уредници ја избираат секоја рехабилитација врз основа на капацитети, модалитет на третман, стапка на успех, однос на клинички персонал и клиент, посветеност на последователна грижа и долгорочно закрепнување и вкупна вредност.

 

Горди сме што ги прикажуваме најдобрите светски рехабилитанти и ја прикажуваме исклучителната работа и посветеност и индивидуалноста на овие индустриски пионери.

 

Разбирање на сериозноста на зависноста во Обединетото Кралство

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Обединетото Кралство се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

  • Недостаток на контрола
  • Желба да се откажете, но не може
  • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
  • cravings
  • Недостаток на одговорност
  • Проблеми со врските

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Кога да одите на рехабилитација во Обединетото Кралство

 

Злоупотребата на супстанции и истовремените нарушувања на менталното здравје се одговорни за стотици илјади смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависноста може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич, ако злоупотребата на супстанции и однесувањето на зависност предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Стационарно или амбулантско закрепнување во Обединетото Кралство

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. На Најдобра рехабилитација во светот ние сме цврсти застапници на моделите на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-дневни, 60-дневни или 90-дневни програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена исто така може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицинска детоксикација, тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ значително ќе се намали. Токму поради оваа причина, многу рехабилитатори во Обединетото Кралство имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во својот нов живот во закрепнување.

 

Злоупотребата на алкохол и супстанции е еден од најголемите убијци во светот со речиси 3 милиони смртни случаи кои директно се припишуваат годишно и безброј повеќе неприпишани. Дури и со овие факти, таа останува онаа со најмногу стигма. Worlds Best Rehab е дизајниран да им помогне на луѓето да направат информиран избор за висококвалитетен третман за закрепнување од опасна по живот состојба.

 

Детоксикација во Обединетото Кралство

 

Првата фаза од стационарната рехабилитација во Обединетото Кралство обично започнува со детоксикација и фазата на детоксикација на опоравување е таа што ги претставува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и раководство на лекар за рехабилитација од Обединетото Кралство.

 

Лошо менаџираната детоксикација може да биде фатална бидејќи потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејното откажување (повлекување) од злоупотреба на алкохол и супстанции може да бидат многу тешки.

 

За многу луѓе е најбезбедно и подобро да се детоксицира под медицински надзор во установа за рехабилитација во Обединетото Кралство.

 

Фази на рехабилитација во Обединетото Кралство

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во рехабилитацијата по избор во Обединетото Кралство за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушувања во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Обединетото Кралство, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучувајќи нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и голем број локални и меѓународни техники.

 

Процес за прием за рехабилитација во Обединетото Кралство

 

Постојат многу различни начини за рехабилитација во Обединетото Кралство и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Обединетото Кралство и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Обединетото Кралство.

 

Почнувајќи од првичното барање до Рехабилитација во Обединетото Кралство, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивните модели на установа или третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во ОК

 

Рехабилитацијата во Обединетото Кралство може да чини помеѓу 10,000 и 304,000 долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација.

 

Амбулантска рехабилитација во ОК

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Обединетото Кралство може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Обединетото Кралство како единствена опција.

 

Двојна дијагностика рехабилитација во ОК

 

Двојна дијагноза: Во Обединетото Кралство, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско растројство и зависно однесување. Двојната дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Обединетото Кралство

 

Рехабилитантите во Обединетото Кралство ја прифатија важноста на биохемиската реставрација во изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон лекувањето на зависноста на глобално ниво. Биохемиската реставрација во Обединетото Кралство ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото кои го прават лицето повеќе склоно кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, аминокиселини и недостатоци на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичност.

 

Како функционира рехабилитацијата во ОК?

 

Рехабилитацијата во ОК обично се плаќа самостојно. Во некои случаи, NHS или социјалните служби може да помогнат во плаќањето на вашиот престој во станбен центар кога услугите за дрога и алкохол во заедницата не се доволни.

 

Која е најголемата зависност во ОК?

 

Канабисот сè уште е најкористената дрога во ОК, а потоа следат кокаинот, МДМА и кетаминот. Во периодот 2020/21 година, Обединетото Кралство пријави 289.7 илјади прекршоци за дрога.

 

Колку чини Приорите во ОК?

Колку чини? Приорите може да лекува до 90 пациенти истовремено по цена од околу 5,725 фунти неделно, во зависност од тоа каква терапија е потребна. Околу 2,500 луѓе годишно ќе се пријавуваат, а околу 70 отсто упатени од NHS.

 

Каква рехабилитација одат познатите личности во Велика Британија?

Клиниката за рехабилитација на познати личности сега е Physis Recovery, позната по тоа што е најскапата и најексклузивна рехабилитација во светот. Ги третираше некои од најпознатите британски имиња за зависности од коцкање, секс, дрога, алкохол и компјутери - возачот на пијалоци, Ант МекПартлин, исто така поминуваше време таму.

 

Колку чини рехабилитација за депресија во Велика Британија?

Програмите за рехабилитација од депресија во ОК може да чинат неколку илјади фунти неделно, во зависност од клиниката што ќе ја изберете. Имате неколку различни опции за плаќање, вклучувајќи самостојно плаќање, приватно здравствено осигурување и во некои случаи NHS.

 

Секундарна рехабилитација во ОК

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

 

Наводи: Рехабилитација во ОК

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

 

Користена литература: Рехабилитација во ОК

 

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Студијата од 2017 година беше објавена како GBD 2017 Risk Factor Collaborators – „Глобална, регионална и национална компаративна проценка на ризик од 84 бихејвиорални, еколошки и професионални и метаболички ризици или групи на ризици за 195 земји и територии, 1990-2017: систематска анализа за Студијата за глобалниот товар на болести 2017“ и е онлајн овде.

 

Детали за авторот:

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во ОК

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Обединетото Кралство / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.