Метју Ајдл

Метју Ајдл на најдобрата рехабилитација во светот

Секоја година Worlds Best Rehab ги слави клучните луѓе со влијание што предизвикуваат бранови во Меѓународното закрепнување. 50-те поединци на оваа листа отвораат нови патишта во закрепнување, спасување и обнова на животи преку иновативен, посветен и клиент-центристички третман. Списокот на Recovery Rockstar нема географска или старосна пристрасност и не фаворизира ниту еден метод или модалитет на третман. Овие се оние што треба да ги гледате во Глобалниот третман.

 

Во текот на изминатата година, индустријата за третмани мораше брзо да се прилагоди бидејќи состојбата на глобалното ментално здравје се влоши, а ние имавме за цел да ги препознаеме оние кои водат на патот со насока и цел. Професионалците за третман на нашата листа повторно се највлијателни во светот. Многу од нив претставуваат значителен пазарен удел на брендовите за третман. Но, тие се повеќе од само успешни сопственици на клиники и професионалци за третман.

 

Тие бараат да комуницираат и да ги ангажираат заедниците со значајна работа и акција што може да направи разлика. Како високи лидери во индустријата, половина од професионалците на оваа листа повторно се појавуваат, откако ги заработија своите ленти во една предизвикувачка година.

 

Иако списокот повторно беше предмет на многу дебати и многу рунди на интензивна дискусија меѓу уредниците на Worlds Best Rehab, ние сме убедени дека листата ги претставува најдобрите од најдобрите.

 

Честитки за Метју Ајдл и сите членови на Списокот за најдобра моќ за рехабилитација во светот за 2022 година: Највлијателните и наменски професионалци за третман.

Метју Ајдл, Вила Парадизо Шпанија

Метју Ајдл е водечки клинички терапевт во критички признатата групација Вила Парадизо во Шпанија. Со повеќе од една деценија искуство во клиничка терапија и поддршка на поединци кои страдаат од зависност и опсесивна принуда, Ајдл е еден од најдобрите терапевти во светот.

 

Ајдл е задолжен за професионално вози, успешен тим во Вила Парадизо. Персоналот на рехабилитацијата е целосно фокусиран на обезбедување долгорочно закрепнување за клиентите на кои им е потребна помош. Вила Парадизо работи на основните проблеми со кои се соочуваат клиентите наместо да ги прикрива нивните површни проблеми. Метју Ајдл, преку лекувањето обезбедено во вилата Парадизо, имаше помош во спасувањето на животите на безброј клиенти. Помагањето на тие поединци имаше ефект на удар, овозможувајќи им на најблиските да живеат многу поцелосен живот.

 

Вила Парадизо живее според филозофијата дека секој човек е различен, па затоа и нивната зависност е различна. Центарот за рехабилитација со пет ѕвезди може да им помогне на клиентите, бидејќи ја прилагодува својата стручност на секоја лична ситуација.

 

Ајдл влезе во индустријата за рехабилитација откако се стекна со квалификација за терапија со НЛП. Тој, исто така, доби КБТ, личен развој и вештини за справување на неговото патување да биде полноправен клинички терапевт. Ајдл работел за повеќето престижни програми за рехабилитација и третман во Обединетото Кралство. Покрај тоа, Ајдл е директор на иницијатива фокусирана на третман за закрепнување која има 96% успешност. Иницијативата им помага на луѓето да го одржат своето закрепнување со тоа што ќе бидат дел од проектот пред да продолжат кон одржување на нивното закрепнување.

 

Искуството на Метју Ајдл што работи практично со поединци кои бараат третман од зависност и опсесивна принуда, доведе до тоа тој да биде во комисии за евалуација кои ги проучуваат ефектите од зависноста. Тој, исто така, работи на нови начини на кои професионалците можат да работат со клиенти со сложени потреби.

 

Ветеранот клинички терапевт се приклучи на менталното здравје и опоравување од злоупотреба на супстанции поле откако го поминал детството страдајќи од разни проблеми. Ајдл страдаше од анксиозност и ниска самодоверба. Според Ајдл, тој користел супстанци за да ги заморува чувствата на анксиозност и ниска самодоверба неколку години.

 

Ајдл најде помош од своите проблеми и направи иднина помагајќи им на другите. Поминувајќи низ злоупотреба на супстанции и проблеми со менталното здравје, Ајдл ги виде работите од поинаков агол. Исто така, на Ајдл му даде увид во начинот на кој поединците страдаат од различни проблеми.

 

Во Вила Парадизо, Метју Ајдл води искусен тим кој обезбедува ефикасен третман за зависност. Рехабилитацијата им дава на клиентите приватна, дискретна поставка за закрепнување. Персоналот на Вила Парадизо ги разбира потребите на своите клиенти. Клиентите не се судат и ниту еден проблем не е омаловажуван од персоналот. Секој клиент е различен и секое прашање се третира како такво.

 

Вила Парадизо Шпанија се наоѓа во Марбела и им дава целосна анонимност на клиентите кога престојуваат во центарот. Неактивен и персонал го прават престојот на секој клиент што е можно порелаксирачки и удобен. Филозофијата на Idle да работи со и да ги поддржува сите да најдат нов начин да се справат и да продолжат со попродуктивен живот, продолжува да ја прави Villa Paradiso идеална рехабилитација.

 

Метју Ајдл продолжува да развива нови начини на работа околу развојот на семејството и разбирањето на зависноста. Неговиот развој како клинички терапевт ѝ овозможува на Вила Парадизо да остане на врвот на листата на најдобри рехабилитации во светот.