Д-р Мајкл Пор, д-р

Мајкл Пор, главен научен советник, најдобра рехабилитација во светот

Мајкл Пор, д-р

Главен медицински уредник

Скопје

Д-р Мајкл Пор, главен медицински уредник

Гордиот граѓанин на Сингапур, д-р Мајкл Пор ја доби својата медицинска диплома од Медицинскиот колеџ Phramongkutklao и е терцијарно квалификуван со специјалисти за фармаколошки квалификации за зависности од Универзитетот во Сингапур, Дјук-НУС. За време на неговите медицински студии, д-р Пор од прва рака го виде мноштвото животи погодени од борбите со употребата на супстанции и зависноста, мотивирајќи го да побара клиничка психијатрија во Програмата за стационарно лекување со алкохол и дрога на Универзитетската болница во Тајван.

 

Во својата постдипломска клиничка работа, д-р Пор подоцна ги примени начелата што ги научи за да помогне во водењето на неговиот терапевтски пристап со многу пациенти на кои им треба третман со супстанции. Во неговиот сегашен капацитет како главен медицински уредник за Worlds Best Rehab, д-р Пор работи на обезбедување точни, авторитативни информации за оние кои бараат помош за употреба на супстанции и здравствени проблеми во однесувањето.