Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте центри за рехабилитација во Кувајт - Интерактивна карта

ЛЕК Благосостојба

ЛЕК БОСТОЈБА – Луксузна рехабилитација во Кувајт

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? РЕМЕДИ постои за да им помогне на Кувајтите да најдат спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. РЕМЕДИ поддржува широк спектар на велнес прашања за Кувајт, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

Специјализации | Исцрпеност, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

Центри за рехабилитација во Кувајт

 

Делумно поради тоа што Кувајт е една од најзападните земји во Персискиот Залив, сега се соочува со голем национален проблем со дрогата и алкохолот. Трендовите на зависност се во пораст поради повисоките нивоа на богатство по глава на жител, строгите правила за спроведување на законот и недостатокот на опции за забава.

 

За време на работилницата во 2020 година во болницата Амири во Кувајт, беше предложено дека 2.2% од населението, околу 40,000 луѓе, биле зависни. Клучните демографија беа наведени како досадни и богати млади луѓе.

 

До 2015 година, единствениот третман за зависниците од дрога и алкохоличари во Кувајт беше владината психијатриска болница со 130 кревети. Потоа, беше отворена нова установа, Кувајтската психолошка медицинска болница, со повеќе од 200 кревети за оние на кои им е потребна. Ова вклучува 3 судски приеми, 2 саможалби и прием на жени. Иако нема официјални владини податоци за употребата на дрога и алкохол во Кувајт, спроведени се бројни студии кои фрлаат светлина на оваа тема.

 

Документот откри дека поголемиот дел од пациентите третирани во болницата за психолошка медицина во Кувајт биле мажи со прекумерно слободно време без надзор. Покрај тоа, Светскиот извештај за дрога на СЗО покажа дека 19% од луѓето кои се лекуваат од зависност во Кувајт користеле седативи и средства за смирување. Тој, исто така, истакна дека од 2014 до 2018 година, употребата на кокаин се намалила, додека употребата на екстази останала константна. Друга студија покажа дека 7.9% од случајните смртни случаи во Кувајт помеѓу 2013 и 2019 година се должат на предозирање со дрога. Во однос на алкохолот, СЗО проценува дека во 2010 година биле испиени 0.1 литар алкохол по глава на жител.

 

Лошата вест е што многу луѓе не сакаат да побараат помош од големите психијатриски болници бидејќи веруваат дека ќе бидат етикетирани како ментално болни. Тоа е и покрај тоа што во 2019 година во центарот биле лекувани 2,258 болнички и 3,957 амбуланти.

 

Бидејќи нема официјални центри за рехабилитација, има неколку други опции за оние на кои им е потребна. Експертите велат дека психолозите сами по себе не се ефикасен третман за зависност од дрога и алкохол и бараат од владата на Кувајт да обезбеди дополнителни капацитети за третман за да се бори против оваа несовпаѓање. Здруженијата како што се наркотиците анонимни, кои користат програма од 12 чекори и Башаир ал-Кхаир, која се заснова на исламски религиозен пристап, нудат одредена помош, но останува уште многу да се направи.

 

Друга пречка за лекување е тоа што владата на Кувајт смета дека зависноста е срамно и криминално однесување кое мора да се прекине со сила. Строгите закони, како што е целосна забрана за алкохол, резултираат со високи парични казни и можна затворска казна.

 

Во оваа средина, многу зависници одбиваат отворено да зборуваат за овие прашања. Поради строгите закони, недостатокот на доволни опции за третман и силната стигма околу употребата на дрога и алкохол, многу Кувајти бараат помош за лекување на зависности во центрите во странство, при што Physis Recovery е многу популарен меѓу богатите Кувајти кои бараат најдобар и најексклузивен третман. во светот.  

 

Најдобра рехабилитација во Кувајт

 

Worlds Best Rehabs ги содржи најдобрите и најуспешните капацитети за третман на зависност во Кувајт, а нашите стручни уредници ја избираат секоја рехабилитација врз основа на капацитетите, модалитетот на лекување, стапката на успех, односот на клиничкиот персонал и клиентот, посветеноста на последователната нега и долгорочно закрепнување и севкупно вредност. Најпопуларната рехабилитација за Кувајти е ЛЕК благосостојба.

 

Зависност во Кувајт

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Кувајт се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

 • Недостаток на контрола
 • Желба да се откажете, но не може
 • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
 • cravings
 • Недостаток на одговорност
 • Проблеми со врските
 • Губење интерес
 • Опасна употреба
 • Влошување на ситуации
 • Толеранција
 • Повлекување

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Одење на рехабилитација во Кувајт

 

Злоупотребата на супстанции и истовремените нарушувања на менталното здравје се одговорни за стотици илјади смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависноста може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич, ако злоупотребата на супстанции и однесувањето на зависност предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Стационарно против амбулантско закрепнување во Кувајт

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. На Најдобра рехабилитација во светот ние сме цврсти застапници на моделите на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-дневни, 60-дневни или 90-дневни програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена исто така може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицинска детоксикација, тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ значително ќе се намали. Токму поради оваа причина, многу рехабилитатори во Кувајт имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во нивниот нов живот во закрепнување.

 

Злоупотребата на алкохол и супстанции е еден од најголемите убијци во светот со речиси 3 милиони смртни случаи кои директно се припишуваат годишно и безброј повеќе неприпишани. Дури и со овие факти, таа останува онаа со најмногу стигма. Worlds Best Rehab е дизајниран да им помогне на луѓето да направат информиран избор за висококвалитетен третман за закрепнување од опасна по живот состојба.

 

Кувајтски центри за детоксикација

 

Првата фаза од стационарната рехабилитација во Кувајт обично започнува со детоксикација и фазата на детоксикација на опоравување е таа што ги претставува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и насоки на кувајтски лекар за рехабилитација.

 

Лошо менаџираната детоксикација може да биде фатална бидејќи потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејното откажување (повлекување) од злоупотреба на алкохол и супстанции може да бидат многу тешки.

 

За многу луѓе најбезбедно и пожелно е да се детоксицира под медицински надзор во установа за рехабилитација во Кувајт.

 

Фази на рехабилитација во Кувајт

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во изборната рехабилитација во Кувајт за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушување во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Кувајт, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучувајќи нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и голем број локални и меѓународни техники.

 

Приеми во Кувајтска рехабилитација

 

Постојат многу различни патишта за рехабилитација во Кувајт и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Кувајт и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Кувајт.

 

Од правење првично барање до рехабилитација во Кувајт, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивните модели на установа или третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во Кувајт

 

Рехабилитацијата во Кувајт може да чини помеѓу 85,000 и 1.4 милиони долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација.

 

Опции за амбулантска рехабилитација во Кувајт

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Кувајт може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Кувајт како единствена опција.

 

Двојна дијагноза во Кувајт

 

Двојна дијагноза: Во Кувајт, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско растројство и однесување кое предизвикува зависност. Двојната дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Кувајт

 

Рехабилитантите во Кувајт ја прифатија важноста на биохемиската реставрација во изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон лекувањето на зависноста на глобално ниво. Биохемиската реставрација во Кувајт ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото кои го прават човекот повеќе склон кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, аминокиселини и недостатоци на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичност.

 

По рехабилитација во Кувајт

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

Наводи: Рехабилитација во Кувајт

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

 

Користена литература: Кувајтска рехабилитација

 

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Студијата од 2017 година беше објавена како GBD 2017 Risk Factor Collaborators – „Глобална, регионална и национална компаративна проценка на ризик од 84 бихејвиорални, еколошки и професионални и метаболички ризици или групи на ризици за 195 земји и територии, 1990-2017: систематска анализа за Студијата за глобалниот товар на болести 2017“ и е онлајн овде.

 

Дополнителни насоки и поддршка: Рехаб Кувајт

 

Националниот институт за злоупотреба на дроги (NIDA)

 • информации: Упатство и поддршка за лекување. Специфични водичи за тинејџери, млади и возрасни, како и оние кои се обидуваат да поддржат некој со нарушување на употребата на дрога.
 • Географска покриеност: Универзално водство; Третман со седиште во САД
 • Достапно на: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

Детали за авторот:

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Кувајт

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Кувајт / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.