Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Центри за рехабилитација во Ирска

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

ЛЕК Wellbeing е најексклузивната рехабилитација во светот која и служи на Ирска.

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? РЕМЕДИ постои за да им помогне на клиентите во Ирска да најдат спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. РЕМЕДИ поддржува широк спектар на здравствени проблеми за граѓаните и жителите на Ирска, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

ЛЕК Платина | Одржливо добро здравје, од 120.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

Рехабилитација во Ирска

Ирска е дом на многу центри за третмани за рехабилитација, од оние кои традиционално го користат воспоставениот пристап од 12 чекори, до оние кои преземаат похолистички и терапевтски пристап кон откривање и лекување на траумите поврзани со зависноста и истовремен третман за ментално здравје.

Рехабилитација во Ирска

 

За многумина во Америка, Ирска е симбол на бујното зелено село, шише виски и нивното потекло. А сепак, што ако Ирска може да помогне и во нивната иднина - бидејќи може да се пофали со некои од најдобрите центри за рехабилитација ширум светот и нуди сосема нова средина за зависниците да научат да станат нова, трезна личност додека се опкружени со бујна зелена село или жив град животот. Ирска е стерео типично поврзана со алкохол за многу аутсајдери, и иако тоа може да изгледа како причина да не ја изберете Ирска како дестинација за рехабилитација, токму поради оваа причина Ирска може да биде најдобриот избор за рехабилитација за вас.

 

Познат по алкохол што го извезуваат во светот и нивното знаење за него, како и културата околу алкохолот и зависноста, Ирците се исто така меѓу најдобрите кои знаат како да ги третираат таквите зависности. Опсегот на повеќето ирски клиники вклучува и други злоупотреба на супстанции, бидејќи употребата на нелегални дроги во Република Ирска е исто така релативно висока. Главниот фокус е на медицинскиот третман. Многу клиники се приватни и обично сместени на село, далеку од поголемите градови и градови, дозволувајќи им на свежиот воздух и природата да ви помогнат во процесот на лекување, а вие да се одвоите од предизвикувачите на зависност во вашиот стар живот.

 

Раздвојувањето е особено точно ако одлучите да дојдете во Ирска на лекување од друга земја. И стандардните и луксузните центри нудат безбедни засолништа и приватни простори каде што фокусот е на пациентот и третманот и поддршката што им е потребна, вклучително и програми за приспособување на вас како поединец. Шемите како што се 12 чекор и не 12 чекор се исто така популарни и во Ирска и кај оние кои посетуваат специјално за лекување.

 

Како дел од фокусот и посветеноста што ги нудат ирските клиники, одржлив пакет на после нега е вклучено за да ви помогне да се вратите во стариот дом со старите асоцијации, додека да останете ново, трезвено јас. Ова е исто така применливо без разлика каде може да биде домот, така што, дури и ако е далеку, секогаш ќе бидете поддржани од медицинскиот тим од вашиот центар за лекување што го избирате, кој има за цел да ви помогне да изградите поддршка и од локалната заедница, како и оние од трезвените придружници или колеги пациенти.

 

Оваа стратегија за последователна нега се одразува на типичниот ирски пристап кон третманот во текот на вашето патување за рехабилитација - тој да ве третира како цела личност, со сложени проблеми што предизвикуваат зависности и како член на заедница и пред и по третманот. Социјалниот аспект на трезвеноста е важен.

 

Ирските рехабилитатори се надеваат дека ќе им дадат доверба на пациентите додека излегуваат во социјален свет без зависност за да се потпрат или да им помагаат, со уверување дека пријателството е сè уште, ако не и повеќе можно за вас во вашиот живот по третманот.

 

Севкупно, програмите за лекување во мирни, приватни средини во Ирска, предводени од медицински и пациенти, го прават одличен избор за оние кои бараат третман далеку од дома. Ирските клиники ви обезбедуваат целосна поддршка во текот на целиот период и покажуваат дека Емералд Остров е вешт во превртување на своите стереотипи.

 

Worlds Best Rehabs ги содржи најдобрите и најуспешните капацитети за третман на зависност во Ирска, а нашите стручни уредници ја избираат секоја рехабилитација врз основа на капацитети, начин на лекување, стапка на успех, однос на клинички персонал и клиент, посветеност на последователна грижа и долгорочно закрепнување и севкупно вредност.

 

Горди сме што ги прикажуваме најдобрите светски рехабилитанти и ја прикажуваме исклучителната работа и посветеност и индивидуалноста на овие индустриски пионери.

 

Разбирање на сериозноста на зависноста во Ирска

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Ирска се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

  • Недостаток на контрола
  • Желба да се откажете, но не може
  • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
  • cravings
  • Недостаток на одговорност
  • Проблеми со врските
  • Губење интерес

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Кога да одите на рехабилитација во Ирска

 

Злоупотреба на супстанции и истовремена појава нарушувањата на менталното здравје се одговорни за стотици илјади на смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависноста, може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич, ако злоупотребата на супстанции и однесувањето на зависност предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Болничко или амбулантско закрепнување во Ирска

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. На Најдобра рехабилитација во светот ние сме цврсти застапници на моделите на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-дневни, 60-дневни или 90-дневни програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена, исто така, може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицински детоксификација тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ ќе биде значително намален. Токму поради оваа причина, многу рехабилитатори во Ирска имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во својот нов живот во закрепнување.

 

Алкохолот и Злоупотреба на супстанции е еден од најголемите убијци во светот со речиси 3 милиони смртни случаи кои директно може да се припишат годишно и безброј повеќе неприпишани. Дури и со овие факти, таа останува онаа со најмногу стигма. Worlds Best Rehab е дизајниран да им помогне на луѓето да направат информиран избор за висококвалитетен третман за закрепнување од опасна по живот состојба.

 

Ирска детоксикација

 

Првата фаза од стационарната рехабилитација во Ирска обично започнува со детоксикација и фазата на детоксикација на закрепнување е таа што ги претставува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и насоки на лекар за рехабилитација од Ирска.

 

Лошо менаџираната детоксикација може да биде фатална бидејќи потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејното откажување (повлекување) од злоупотреба на алкохол и супстанции може да бидат многу тешки.

 

За многу луѓе е најбезбедно и подобро да се детоксицира под медицински надзор во установа за рехабилитација во Ирска.

 

Следна фаза на рехабилитација во Ирска

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во изборната рехабилитација во Ирска за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушувања во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Ирска, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучително и нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и сплав локални и меѓународни техники.

 

Процес за прием за рехабилитација во Ирска

 

Постојат многу различни патишта за рехабилитација во Ирска и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Ирска и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Ирска.

 

Од правење првично барање до Ирска рехабилитација, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивните модели на установа или третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Ирска може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Ирска како единствена опција.

 

Двојна дијагноза во Ирска

Двојна дијагноза: Во Ирска, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско растројство и однесување кое предизвикува зависност. Двојната дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Ирска

 

Рехабилитантите во Ирска ја прифатија важноста на биохемиски реставрација во текот на изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон лекувањето на зависноста на глобално ниво. Биохемиската реставрација во Ирска ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото што го прават лицето повеќе склоно кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, амино киселини и недостаток на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичности.

Нутритивна рехабилитација во Ирска

 

Споредувањето на симптомите на нутритивни недостатоци кои биле формирани за време на зависност им помага на експертите за исхрана да идентификуваат кои точни биохемиски нерамнотежи ја предизвикуваат состојбата на зависност и да почнат да ја обновуваат биохемијата на телото во текот на лекувањето. Правилната исхрана често може да биде последното парче од сложувалката што може да ја направи биохемиската реставрација успешна за трезвеност.

 

Секундарна рехабилитација во Ирска

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

 

Наводи: Рехабилитација во Ирска

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

Користена литература: Рехабилитација во Ирска

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Дополнителни насоки и поддршка: Рехабилитација во Ирска

Детали за авторот:

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Ирска

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Ирска / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.