Бока Обнова Делреј Бич

Бока Обнова Делреј Бич

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Dr Рут Аренас Мата

Бока Обнова Делреј Бич

 

Сместен во прекрасната заедница на плажата на Флорида во Делреј Бич е еден од врвните центри за рехабилитација во Соединетите држави. Центарот за закрепнување на Бока, Делреј Бич нуди програми за лекување на поединци кои бараат бегство од дрога и алкохол. Локацијата на Boca Recovery Center Delray Beach е една од четирите отворени и управувани од групата Boca Recovery Center.

 

Основан во 2016 година од Кристофер Фери, Центарот за опоравување на Бока брзо прерасна во врвен објект за рехабилитација на источниот брег на Соединетите држави. Сега има четири локации на Центарот за закрепнување на Бока на источниот брег со три во Флорида и една во Њу Џерси.

 

Фери, и самиот поранешен зависник, ја основал рехабилитацијата за да им помогне на другите да се борат против злоупотребата на дрога и алкохол. Рехабилитацијата собра тим од експерти од светска класа за да им дадат на клиентите помош и алатки кои им се потребни за долгорочно закрепнување.

 

Центарот за закрепнување на Бока, Делреј Бич разбира дека не постои 100% лек за зависноста од дрога и алкохол. Сепак, преку напорна работа во рехабилитација и образование, поединците можат да ја напуштат установата во можност да живеат подобра иднина.

 

Што можат да очекуваат клиентите во Бока Рехаб во Делреј?

 

Објектот на Бока за опоравување на Центарот Делреј Бич се наоѓа во срцето на заедницата на плажата. Клиентите кои живеат во станбените станови на рехабилитацијата можат да најдат трезвен состанок на заедницата во областа, давајќи им дополнителна сила за време на процесот на закрепнување.

 

Станбениот дел на Бока за обновување центар Делреј Бич е прекрасно одржуван. Објектите им даваат можност на клиентите да се релаксираат и да размислуваат за терапијата што следи. Резиденцијата им дава можност на клиентите да ги развијат животните вештини потребни за враќање во нормален живот без дрога и алкохол.

 

Локацијата на плажата Делреј е фокусирана на тоа поединците да се вратат на нозе. Стекнувањето нови животни вештини е суштински дел од процесот на рехабилитација. Овозможувањето на клиентите да живеат трезен долгорочно е клучот за рехабилитација и помагањето на поединците да научат да живеат без супстанции е столб на успехот.

Што ја прави уникатна Boca Recovery Delray Beach?

 

Програмата за рехабилитација обезбедена од Boca Recovery Delray Beach е единствена и различна од другите рехабилитации под чадорот на организацијата. Клиентите не само што имаат сопствена приватна резиденција, туку им е дозволен и мобилен телефон. Исто така, им се даваат повеќе слободи отколку на поединците во типична рехабилитација. Клиентите можат да присуствуваат на трезвени состаноци и слободно можат да ја изберат групата во која ќе се приклучат.

 

Интересен дел од програмата е што клиентите можат слободното време да го поминуваат во заедница. Поединците не се под истите правила како гостите на рехабилитација. Сепак, постојат правила до кои клиентот мора да се придржува.

 

Секој клиент има своја сопствена спална соба опремена со паметен телевизор и удобен мебел. Резиденцијата треба да ја гледаат клиентите како прозорец кон иднината. Тоа е шанса да живеат сами со поддршка околу нив. Ова е она што поединците од независен живот ќе го искусат откако ќе ја напуштат рехабилитација засекогаш.

 

Гостите во станбениот објект ќе имаат пристап до теретана, соба за игри и област за скара. Забавата е обезбедена за време на викендот што им овозможува на клиентите да го фокусираат својот ум и да се држат настрана од дрога и алкохол. Се е направено имајќи го на ум гостинот да живее трезен.

 

Резиденцијата има персонал 24 часа на ден, седум дена во неделата. На клиентите им се обезбедува превоз до клиничките канцеларии на Центарот за закрепнување на Бока. Транспортот значи дека клиентите ќе можат да присуствуваат на нивните состаноци и состаноци во клиничкиот центар.

 

Зошто некој би ја избрал Бока Рекавери Делреј Бич?

 

Центарот за закрепнување на Бока, Делреј Бич обезбедува третман за алкохолизам, двојна дијагноза, проблеми со менталното здравје, злоупотреба на дрога и зависност од опиоиди. Нејзиниот персонал е првокласен и способен да им помогне на поединците да најдат помош што очајно им е потребна. Додека фокусот на рехабилитацијата „Делреј Бич“ е на независното живеење што го обезбедува на гостите, центарот нуди многу повеќе. Клиентите можат да добијат медицинска помош за детоксикација, да присуствуваат на интензивна амбулантска или стационарна програма или да учествуваат во програмата за трезен живот. Boca Recovery Center Delray Beach, исто така, им обезбедува на клиентите поддршка за последователна грижа за да продолжат со трезвеноста.

 

Гостите ќе најдат различни опции за психотерапија, вклучувајќи когнитивна бихејвиорална терапија (КБТ) и дијалектна бихејвиорална терапија (ДБТ). Рехабилитацијата на Флорида нуди дополнителни терапии, вклучувајќи терапија за парови, терапија со креативна уметност, семејна терапија, терапија за нарушувања во исхраната и многу повеќе.

 

Центарот за закрепнување на Бока верува дека зависноста е семејна болест. Нејзиниот високо обучен персонал тесно соработува со клиентите и нивните семејства за да го поддржи и води процесот на лекување. Не постои метод кој одговара на сите за да се стави крај на циклусот на зависност од дрога и алкохол. Благодарение на индивидуализираните програми за третман на рехабилитација, клиентите имаат надеж за светла, нова иднина да живеат трезвено.

 

Добрите и лошите страни на Бока Делреј

 

Boca Recovery има добра репутација за закрепнување и основачот е во мисија да им помогне на поединци и семејства кои се борат со зависноста. Плажата Boca Delray се наоѓа во многу популарна област на Флорида и луѓето се привлечени од Boca Recovery за атмосферата за закрепнување. Сепак, запомнете дека Бока Делреј не се промовира себеси како супер луксузна рехабилитација иако никогаш не требаше да биде така бидејќи визијата за Бока Делари и навистина сите центри за третман на Бока е да обезбедат искрен, сигурен и долгорочен третман на оние кои имаат потреба.

 

Претходно: Abbeycare Rehab

Следна: Заливот се повлекува

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.