Џон Дери

Топ 50 листа за најдобра рехабилитација во светот

Секоја година Најдобра рехабилитација во светот ги слави клучните луѓе со влијание што предизвикуваат бранови во Меѓународното закрепнување. 50-те поединци на оваа листа создаваат нови патишта во закрепнување, спасување и обновување на животи преку иновативен, посветен и клиент-центричен третман. Списокот на Recovery Rockstar нема географска или старосна пристрасност и не фаворизира ниту еден метод или модалитет на третман. Овие се оние што треба да ги гледате во Глобалниот третман.

Во текот на изминатата година, индустријата за третмани мораше брзо да се прилагоди бидејќи состојбата на глобалното ментално здравје се влоши, а ние имавме за цел да ги препознаеме оние кои водат на патот со насока и цел. Професионалците за третман на нашата листа повторно се највлијателни во светот. Многу од нив претставуваат значителен пазарен удел на брендовите за третман. Но, тие се повеќе од само успешни сопственици на клиники и професионалци за третман. Тие бараат да комуницираат и да ги ангажираат заедниците со значајна работа и акција што може да направи разлика. Како високи лидери во индустријата, половина од професионалците на оваа листа повторно се појавуваат, откако ги заработија своите ленти во една предизвикувачка година.

Иако списокот повторно беше предмет на многу дебати и многу рунди на интензивна дискусија меѓу уредниците на Worlds Best Rehab, ние сме убедени дека листата ги претставува најдобрите од најдобрите.

Им честитаме на Џон Дери и на сите членови на списокот за најдобра рехабилитација во светот за 2021 година на највлијателните и наменски професионалци за третман.

Џон Дери, основач на Serenity Vista Panama

Џон Дери го основаше Serenity Vista Panama во 2012 година како центар за обновување на злоупотреба на супстанции од светска класа. Лоциран во Бокете, Чирики, Западна Панама, Serenity Vista е установа за одвикнување од зависност со докажана репутација дека овозможува закрепнување од алкохолизам и зависност. Дери ја основаше програмата за лекување за закрепнување врз основа на обезбедување на холистички, терапевтски пристап кон клиентите во комбинација со тренинг, советување, филозофија од 12 чекори, групни терапии и рекреативни програми.

Џон Дери поседува импресивно досие на успех. Тој е познат по неговите лидерски квалитети, интерперсонални вештини и комуникација со клиенти, членови на персоналот и засегнати страни. Дери нуди единствена перспектива кога станува збор за третман на алкохол и злоупотреба на супстанции. Тој има искуство во фармацевтската индустрија и претходно работел за GlaxoSmithKline Canada. Дери е лиценциран фармацевт во Канада и поминал години работејќи во различни улоги во фармацевтската индустрија.

По години работа во фармацевтскиот сектор, Дери се здоби со магистерска диплома за советување за зависности од Факултетот за студии за зависности Хазелден и почна да работи со поединци за да ги надминат нивните проблеми со злоупотреба на алкохол и супстанции. Како ценет член на GlaxoSmithKline, Дери имаше профитабилна плата со различни поволности, што ја прави неговата улога работа од соништата за многумина.

И покрај успехот во кариерата во кој уживаше Џон Дери, тој го замени сето тоа за да стекне образование за студии за зависности. Дери го доби својот магистер по уметност од светскиот лидер во третман на хемиска зависност.

Имањето магистер по уметност од Хазелден Факултетот за студии за зависности дополнително го одвојува Дери од другите во полето за опоравување од злоупотреба на алкохол и супстанции, кои немаат исто ниво на квалификации.

Како основачки директор на Serenity Vista Panama, професионалното искуство на Џон Дери го направи да се издвојува од полето на директори на највисоко ниво во секторот за обновување на третманите. Долго пред основањето Serenity Vista Панама, Доживотната страст на Дери беше да им помогне на другите да уживаат во нивните животи и да го живеат својот максимален потенцијал.

Џон Дери има практичен пристап во Serenity Vista Panama. Основачкиот директор обезбедува целокупно раководство за управување со случаи и обезбедува клиничка насока за целиот персонал на центарот за третман. Дери ги спојува вештините и талентите на секој член на групата во еден просперитетен тим. Тој, исто така, обезбедува лидерство за сесии за групна обработка, обезбедувајќи безбедна средина за лекување за сесии за групна терапија.

Благодарение на визијата на Џон Дери, Serenity Vista Panama се смета за приватен центар за третман на алкохол и одвикнување од дрога од светска класа. Неговата уникатна програма за третман на зависност се заснова на моделот Минесота, кој е вработен во Центарот за лекување Хејзелден Бети Форд. Џон Дери од прва рака дознал за моделот на Минесота додека го завршувал својот магистер по уметност во Фондацијата Хејзелден.

Визијата на Serenity Vista да помогне да се стави крај на зависноста е развиена со децении на клиничкото искуство на Џон Дери во Канада. Обезбедува водечки услуги за зависности за рехабилитација на клиентите додека го користи личното патување за закрепнување на Дери како водич.

Заедно со тоа што е Основачки директор на Serenity Vista Panama, Џон Дери е посветен татко и сопруг. Неговата сопруга Џејн помогна да се најде центарот за закрепнување на лекувањето и игра клучна улога во развојот на програмите.

[qodef_blog_slider in_grid=”no” show_arrow=”no” order_by=”date” order=”DESC” post_info_author=”no” post_info_date=”no” post_info_category=”не” text_font_weight=”” number_of_posts=”22″]
Џон Дери во Serenity Vista Панама
Џон Дери Serenity Vista
[qodef_blog_list type=”simple” order_by=”date” order=”DESC” post_info_date=”не” post_info_category=”не” number_of_posts=”15″]