Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

[popup_anything id="15369"]

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

РЕМЕДИ ВЕЛБЕИНГ е најексклузивната рехабилитација што служи во Јужна Африка

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? РЕМЕДИ постои за да ви помогне да најдете спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. РЕМЕДИ поддржува широк спектар на велнес прашања за поединци со висока нето вредност во Јужна Африка, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

Специјализации | Исцрпеност, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

[popup_anything id="15369"]

Центрите за рехабилитација во Јужна Африка

 

Јужна Африка е дом на се поголем број центри за третмани за рехабилитација, кои опфаќаат низа буџети и модалитети на лекување, од оние кои традиционално го користат воспоставениот пристап од 12 чекори, до оние кои преземаат похолистички и терапевтски пристап кон откривање и лекување на траумите. поврзани со зависност и истовремен третман за ментално здравје.

 

Најдобра рехабилитација во Јужна Африка

 

Worlds Best Rehabs ги содржи најдобрите и најуспешните капацитети за третман на зависност во Јужна Африка, а нашите стручни уредници ја избираат секоја рехабилитација базирана на нивната поставка, капацитети, модалитет на третман, стапка на успех, однос на клинички персонал и клиент, посветеност на последователна грижа и долгорочно закрепнување и вкупна вредност.

 

Зависност во Јужна Африка

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Јужна Африка се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

  • Недостаток на контрола
  • Желба да се откажете, но не може
  • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
  • cravings
  • Недостаток на одговорност
  • Толеранција
  • Повлекување

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Кога да одите на рехабилитација во Јужна Африка

 

Злоупотребата на супстанции и истовремените нарушувања на менталното здравје се одговорни за стотици илјади смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависноста може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич, ако злоупотребата на супстанции и однесувањето на зависност предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Болничко или амбулантско закрепнување во Јужна Африка

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. Во Worlds Best Rehab, ние сме цврсти застапници за модели на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-ден, 60-дневните или 90-дневните програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена исто така може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицинска детоксикација, тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ значително ќе се намали. Токму поради оваа причина, многу рехабилитатори во Јужна Африка имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во нивниот нов живот во закрепнување.

Јужна Африка Детоксикација

 

Првата фаза на рехабилитација во Јужна Африка обично започнува со детоксикација а тоа е фазата на детоксикација на закрепнување која ги прикажува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и раководство на лекар за рехабилитација од Јужна Африка.

 

Лошо менаџирана детоксикација може да биде фатална како и потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејно откажување (повлекување) од алкохол а злоупотребата на супстанции може да биде многу тешка.

 

За многу луѓе е најбезбедно и подобро да се детоксицира под медицински надзор во установа за рехабилитација во Јужна Африка.

 

Следна фаза на рехабилитација во Јужна Африка

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во изборната рехабилитација во Јужна Африка за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушување во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Јужна Африка, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучувајќи нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и голем број локални и меѓународни техники.

 

Процес за прием за рехабилитација во Јужна Африка

 

Постојат многу различни начини за рехабилитација во Јужна Африка и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Јужна Африка и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Јужна Африка.

 

Од правење првично барање до рехабилитација во Јужна Африка, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивните модели на установа или третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во Јужна Африка

 

Рехабилитацијата во Јужна Африка може да чини помеѓу 15,000 и 65,000 долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација.

 

Амбулантско во Јужна Африка

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Јужна Африка може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Јужна Африка како единствена опција.

 

Двојна дијагноза во Јужна Африка

 

Двојна дијагноза: во Јужна Африка, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско нарушување и зависно однесување. Двојна дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Јужна Африка

 

Рехабилитантите во Јужна Африка ја прифатија важноста на биохемиската реставрација во изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон лекувањето на зависноста на глобално ниво. Биохемиска реставрација во Јужна Африка ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото кои го прават човекот повеќе склон кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, аминокиселини и недостатоци на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичност.

 

Нутритивна рехабилитација во Јужна Африка

 

Споредувањето на симптомите на нутритивни недостатоци кои биле формирани за време на зависност им помага на експертите за исхрана да идентификуваат кои точни биохемиски нерамнотежи ја предизвикуваат состојбата на зависност и да почнат да ја обновуваат биохемијата на телото во текот на лекувањето. Правилната исхрана често може да биде последното парче од сложувалката што може да ја направи биохемиската реставрација успешна за трезвеност.

 

Секундарна рехабилитација во Јужна Африка

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

 

Наводи: Рехабилитација во Јужна Африка

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

 

Користена литература: Рехабилитации во Јужна Африка

 

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Студијата од 2017 година беше објавена како GBD 2017 Risk Factor Collaborators – „Глобална, регионална и национална компаративна проценка на ризик од 84 бихејвиорални, еколошки и професионални и метаболички ризици или групи на ризици за 195 земји и територии, 1990-2017: систематска анализа за Студијата за глобалниот товар на болести 2017“ и е онлајн овде.

 

Дополнителни насоки и поддршка

 

  • информации: Упатство и поддршка за лекување. Специфични водичи за тинејџери, млади и возрасни, како и оние кои се обидуваат да поддржат некој со нарушување на употребата на дрога.
  • Географска покриеност: Универзално водство; Третман со седиште во САД
  • Достапно на: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

Детали за авторот: Јужна Африка Рехабс

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Јужна Африка

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Јужна Африка / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Најексклузивната рехабилитација во Јужна Африка

Лек благосостојба

Центар за обновување оаза

Клиника Хармонија

Белата Ривер Манор

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

Ментално здравје се повлекува во Јужна Африка

Повлекување за ментално здравје во Јужна Африка

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

Врвни психијатри во Јужна Африка

Врвни психијатри во Јужна Африка

Тинејџерски рехабилитанти во Јужна Африка

Тинејџерска рехабилитација во Јужна Африка

Телездравство во Јужна Африка

Јужна Африка Телездравство

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Suboxone клиники во Јужна Африка

Клиниката Субоксон во Јужна Африка