Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте центри за рехабилитација во Јапонија - Интерактивна карта

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

Remedy Wellbeing – луксузна рехабилитација во Јапонија

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? Remedy Wellbeing постои за да ви помогне да најдете спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. Remedy Wellbeing поддржува широк спектар на здравствени проблеми за јапонските гости, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

 

Специјализации | Исцрпеност, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

Центрите за рехабилитација во Јапонија

 

Се чини дека можностите за рехабилитација во Јапонија се ограничени. Овој ограничен број центри за одвикнување од дрога и алкохол може да се должи на фактот што злоупотребата на супстанции се смета повеќе како лично прашање во јапонското општество; проблемот со алкохолизмот и зависноста од дрога нема јавен и национален фокус.

 

Социјалниот притисок врз консумирањето алкохол во Јапонија е огромен. Важните животни настани, како што се венчавката или првата посета на детето во храмот, се прославуваат со свечено пиење. Не е изненадувачки, Јапонија има сериозен проблем со нарушување на употребата на алкохол (AUD) и потенцијална зависност од алкохол (PAA).

 

Во 2013 година, јапонското Министерство за здравство процени дека 1.09 милиони луѓе страдаат од нарушувања на употребата на алкохол. Уште 10 милиони спаѓаат во категоријата на потенцијално зависници од алкохол. Од нив, само 40,000 до 50,000 добиле третман.

 

Работниот живот бара алкохол - вработените мора да се забавуваат после работното време. Мрежата дури измислила збор за пијалокот: „nomunication“, што е комбинација од јапонскиот збор „nomu“, што значи „пијање“ и комуникација. Во неформалното истражување спроведено од The ​​Japan Times, на прашањето: „Дали мислите дека на луѓето треба да им биде удобно да пијат безалкохолни пијалоци? Во Јапонија, луѓето на кои им беше дијагностицирана зависност од алкохол или се сметаат за „алкохоличари“ беа несразмерно погодени од стигмата. Иако прекумерното пиење може да се толерира, па дури и да се охрабри (навистина, не е невообичаено вработените во компанијата да се онесвестуваат на клупи цел ден, според The ​​Japan Times), етикетата за пиење носи слика на мрзеливост и морална слабост. и ментално оштетување.

 

Според една студија од 2014 година, членовите на семејството, пријателите и колегите на пациентите со AUD го поврзуваат AUD со секојдневна употреба на алкохол, семејни проблеми, злоупотреба на алкохол, ментална болест и ментална слабост. Сепак, оние кои злоупотребуваат алкохол без етикета на алкохоличар имаа многу помала веројатност да бидат перцепирани како болни од ментална болест и ментална слабост. Истражувачите веруваат дека стигмата околу дијагнозата на зависност од алкохол е една од главните причини зошто луѓето со зависност од алкохол толку ретко бараат третман и често го одложуваат барањето лекување додека не добијат сериозни физички проблеми. Други можни бариери за барање третман го вклучуваат фактот дека хоспитализацијата често е потребна на почетокот на третманот и дека многу пациенти не се подготвени да размислат за целосна апстиненција. Сепак, односот кон целта на третманот се менува.

 

Пристапите за намалување на штетите кои не бараат целосна апстиненција, но се фокусираат на минимизирање на штетата за пациентите, добиваат прифатен кај јапонската медицинска заедница, како и кај семејството и пријателите на алкохоличарите, дури и ако пациентите продолжат да пијат. .зависност и потенцијално зависност од алкохол. Во истражувањето на 200 јапонски лекари кои лекувале најмалку 20 пациенти со нарушување на употребата на алкохол во изминатата година, 68% изјавиле дека „целите на третманот зависат од индивидуалните карактеристики на пациентот“, додека 75% изјавиле дека лекарите се со отворен ум. Фармакотерапија за да помогне во контролата на консумирањето алкохол кај пациенти кои не можат целосно да се воздржат од алкохол.

 

Сè повеќе лекари се подготвени да го разгледаат намалувањето на потрошувачката на алкохол како достојна цел на лекување, наместо да повикуваат на целосна апстиненција, особено затоа што намалувањето на потрошувачката на алкохол може да ја забави прогресијата на оштетувањето на црниот дроб и да ја подобри функцијата на црниот дроб. Ова е особено важно затоа што намалувањето на алкохолот е поприфатлива цел за пациентите во рана фаза со нарушување на употребата на алкохол отколку лекарите за повлекување и примарна здравствена заштита, кои можеби се првите даватели на здравствена заштита со кои овие пациенти ќе дојдат во контакт. Намалување на потрошувачката на алкохол како можна цел. Раното решавање на проблемите со пиењето може да ја избегне физичката и социјалната штета што се јавува кога потенцијалната зависност од алкохол се развива во целосна зависност од алкохол.

 

Интересно е тоа што претпочитаните цели на третманот варираат во зависност од специјалитетот на лекарот. Од сите специјалности, психијатрите најмногу ја ценат апстиненцијата. Терапевтите повеќе се занимавале со квалитетот на животот, додека гастроентеролозите се обидувале да го намалат обемот и да ја подобрат контролата врз консумирањето алкохол. Други специјалитети ставаат поголем акцент на физичкото здравје отколку на психијатријата. Целите на лекување за пациентот може многу да варираат во зависност од тоа каде во здравствениот систем првпат биле дијагностицирани.

 

Семејствата на поединци зависни од алкохол се многу агресивни во нивната цел да го намалат консумирањето алкохол. Ова може да се објасни со загриженоста за здравјето на членовите на семејството. Луѓето кои можеби се зависни од алкохол повеќе се грижат за нивните врски и ментално здравје отколку за физичкото здравје. Повеќето луѓе реагираа позитивно на пиење помалку алкохол или намалување на штетата.

 

Основана во 1963 година, зеде многу идеи од АА, но сакаше да го отстрани христијанскиот акцент АА и да го замени со јапонски вредности. Како и со АА, нејзината цел е целосна апстиненција, а членовите веруваат дека „алкохоличарот“ не може да се врати на контролирано пиење.

 

Како и да е, клучната разлика помеѓу Здружението за апстиненција на алкохол во Јапонија и АА е тоа што им недостасува концептот на анонимност. Членовите влегуваат на вратата и ги повикуваат по име. Генералот Отсуки, генерален секретар на здружението, вели: „Ова е место каде што можете да го користите вашето вистинско име и да изградите односи врз основа на тоа. Овде не можете да го скриете вашето вистинско јас.

 

Ова е моќна позиција во општеството што ги жигосува оние кои се сметаат себеси за алкохоличари толку многу што често се изолирани од општеството, вклучително и нивните семејства. Пиењето алкохол е социјална норма. Исто така, јапонското општество ја поддржува културата на пиење нешто повеќе од многу други култури. Достапноста на алкохол е висока (дури и за малолетници) и рекламирањето труби консумација на алкохол.

 

„Без разлика дали од деловни или социјални причини, желбата за пиење останува силна, особено во мојата генерација. Алкохоличарите се восхитуваат за нивната сила, им се простува за нивното грубо однесување и ги игнорираат следниот ден. Додека цитатот погоре зборува за традиционалните и воспоставени норми за пиење во Јапонија за средовечни и постари мажи, културата традиционално има историја на презир кон однесувањето на жените и помладите мажи на иста возраст. Сепак, постои еволутивен тренд за последните две групи: додека севкупната потрошувачка на алкохол во Јапонија се зголеми во последниве години, потрошувачката на алкохол кај жените рапидно се зголемува кај младите возрасни.

 

Навистина, честопати токму недостатокот на блиски лични врски на прво место предизвикува зависност. Друга опасност од развој на проблем со зависност додека живеете во странство е тоа што можеби не знаете каде да се обратите за помош. Дури и ако течно зборувате јапонски, можеби сè уште не знаете за локалните услуги за помош од дрога и како да пристапите до нив - обично не информациите што ги добивате на јазичниот курс.

 

Ако зависноста од алкохол или дрога ви го прави животот пекол, императив е да добиете соодветна поддршка и совет. Постојат некои услуги и ресурси достапни во Јапонија, но можеби ќе сакате да размислите и за барање помош во странство - ова е особено веројатно ако сте загрижени дека признавањето на зависноста ќе ја наруши вашата репутација. Изборот на рехабилитација надвор од Јапонија може да биде добра опција и за локалното население и за иселениците.

 

Додека консумирањето алкохол овде се смета за општествено прифатливо, сè уште постои значителна стигма поврзана со развој на секаков вид на зависност. Во јапонското општество е вообичаено да се обвинува личноста која ќе се најде во таква ситуација, а стигмата е уште полоша доколку зависноста е поврзана со нелегални дроги. Сега е општо прифатено на Запад дека алкохолизмот е болест, и постојат силни докази кои ја поддржуваат оваа позиција, но концептот на болеста не е прифатен во Јапонија. Напротив, на зависниците често се гледа дека немаат самоконтрола, па дури и како дегенерирани.

 

Клиентите кои доаѓаат кај нас од Јапонија ни велат дека им е тешко да ги најдат вистинските ресурси локално. Тие, исто така, заклучија дека признавањето на какви било проблеми со зависноста ќе им наштети на нивните кариери. Токму поради овие причини тие го избраа Hope Rehab Thailand, кој исто така може да биде вистинскиот избор за вас.

 

Според Дијагностичкиот и статистички прирачник за ментални нарушувања (ДСМ), Зависноста во Јапонија се дијагностицира на спектар од единаесет критериуми, вклучувајќи:

 

 • Недостаток на контрола
 • Желба да се откажете, но не може
 • Трошете многу време обидувајќи се да ја добиете супстанцијата
 • cravings
 • Недостаток на одговорност
 • Проблеми со врските
 • Губење интерес
 • Опасна употреба
 • Влошување на ситуации
 • Толеранција
 • Повлекување

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Кога да одите на рехабилитација во Јапонија

 

Злоупотребата на супстанции и истовремените нарушувања на менталното здравје се одговорни за стотици илјади смртни случаи на глобално ниво, иако кога станува збор за зависност може да се покаже многу тешко да се признае дека постои проблем.

 

Како општ водич ако злоупотреба на супстанции а зависните однесувања предизвикуваат негативен ефект врз кој било аспект од вашиот живот, тогаш време е да размислите за период на рехабилитација и закрепнување. Ако се прашувате дали можеби ви треба помош за рехабилитација на вашиот живот, тогаш многу е веројатно дека ви треба, особено ако вашите грижи се поврзани со алкохол, опиоиди или која било друга психоактивна супстанција.

 

Болничко или амбулантско закрепнување во Јапонија

 

Откако ќе се донесе одлука за преземање период на рехабилитација, една од првите одлуки ќе биде да се избере помеѓу стационарна рехабилитација или амбулантско лекување. На Најдобра рехабилитација во светот ние сме цврсти застапници на моделите на стационарно лекување, со оглед на поголемите шанси за долгорочно целосно закрепнување.

 

Статистички, оние кои избираат резиденцијален третман во 48-дневни, 60-дневни или 90-дневни програми имаат поголеми шанси за долгорочен успех. Моделот на рехабилитација од 28 дена, исто така, може да биде успешен, иако запомнете дека ако 28-те дена вклучуваат период на медицински детоксификација тогаш вкупниот број на „терапевтски денови“ значително ќе се намали. Токму поради оваа причина, многу рехабилитатори во Јапонија имаат опции за нега после нега или секундарен третман за да му помогнат на клиентот да се реинтегрира во својот нов живот во закрепнување.

 

Алкохолот и Злоупотреба на супстанции е еден од најголемите убијци во светот со речиси 3 милиони смртни случаи кои се директно припишувани годишно и безброј повеќе неприпишани. Дури и со овие факти, таа останува онаа со најмногу стигма. Светови Најдобра рехабилитација е дизајниран да им помогне на луѓето да направат информиран избор за висококвалитетен третман за закрепнување од опасна по живот состојба.

 

Јапонија детоксикација

 

Првата фаза на рехабилитација во Јапонија обично започнува со детоксикација а тоа е фазата на детоксикација на закрепнување која ги прикажува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и насоки на јапонски лекар за рехабилитација.

 

Лошо менаџираната детоксикација може да биде фатална бидејќи потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејното откажување (повлекување) од злоупотреба на алкохол и супстанции може да бидат многу тешки.

 

За многу луѓе е најбезбедно и подобро да се детоксицира под медицински надзор во установа за рехабилитација во Јапонија.

 

Следна фаза на јапонска рехабилитација

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во јапонската рехабилитација по избор за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушување во однесувањето. За време на стационарната рехабилитација во Јапонија, оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучително и нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и сплав локални и меѓународни техники.

 

Процес на прием за јапонска рехабилитација

 

Постојат многу различни патишта за рехабилитација во Јапонија и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Јапонија и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Јапонија.

 

Од правење на првичното барање до јапонска рехабилитација, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивните модели на установа или третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во Јапонија

 

Рехабилитацијата во Јапонија може да чини помеѓу 10,000 и 650,000 долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација. Ако сакате да ја добиете нашата бесплатна брошура со целосна боја на нашите истакнати Japan Rehabs, тогаш ве молиме оставете ги вашите податоци подолу, со најстрога доверба.

 

Опции за амбулантска рехабилитација во Јапонија

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Јапонија може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Јапонија како единствена опција.

 

Двојна дијагноза во Јапонија

 

Двојна дијагноза: Во Јапонија, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско нарушување и зависно однесување. Двојната дијагноза овозможува третман на истовремени проблеми со менталното здравје заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Биохемиска реставрација во Јапонија

 

Рехабилитантите во Јапонија ја прифатија важноста на биохемиската реставрација во изминатата деценија, во согласност со општата еволуција на овој динамичен пристап кон третман на зависност глобално. Биохемиската реставрација во Јапонија ги анализира и третира биохемиските нерамнотежи во телото што ја прават личноста повеќе склона кон зависност. Лабораториско тестирање и крвна работа за да се идентификуваат биохемиските нерамнотежи како што се нивото на хормони, невротрансмитери, амино киселини и недостаток на хранливи материи додека се проверува присуството на тешки метали и токсичности.

 

Нутритивна рехабилитација во Јапонија

 

Споредувањето на симптомите на нутритивни недостатоци кои биле формирани за време на зависност им помага на експертите за исхрана да идентификуваат кои точни биохемиски нерамнотежи ја предизвикуваат состојбата на зависност и да почнат да ја обновуваат биохемијата на телото во текот на лекувањето. Правилната исхрана често може да биде последното парче од сложувалката што може да ја направи биохемиската реставрација успешна за трезвеност.

 

Секундарна рехабилитација во Јапонија

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

 

Наводи: Рехабилитација во Јапонија

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

 

Користена литература: Japan Rehab

 

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Студијата од 2017 година беше објавена како GBD 2017 Risk Factor Collaborators – „Глобална, регионална и национална компаративна проценка на ризик од 84 бихејвиорални, еколошки и професионални и метаболички ризици или групи на ризици за 195 земји и територии, 1990-2017: систематска анализа за Студијата за глобалниот товар на болести 2017“ и е онлајн овде.

Дополнителни насоки и поддршка: Јапонија рехабилитација

 

 • информации: Упатство и поддршка за лекување. Специфични водичи за тинејџери, млади луѓе и возрасните, како и оние кои се обидуваат да поддржат некој со нарушување на употребата на дрога.
 • Географска покриеност: Универзално водство; Третман со седиште во САД
 • Достапно на: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Детали за авторот: Japan Rehab

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Јапонија

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: деловен центар Камден, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Јапонија / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.